Sare Davutoğlu'nun geçmişindeki acı gerçek

Sare Davutoğlu'nun geçmişindeki acı gerçek

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti Genel Başkanlığına seçilen ve ardından da Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'un hayat hikayesinde büyük bir dram gizli. Türkiye'nin yeni First Lady'si kamuoyu tarafından pek tanınmıyor. En bilinen yönü çok iyi bir kadın doğum uzmanı olması. 

Sare Davutoğlu'nun bu mesleği seçmesinin altında ise derin bir acı yatıyor. İlkokul 4'üncü sınıftayken annesini kardeşinin doğumu esnasında kaybeden Sare Davutoğlu, henüz 10 yaşındayken kadın doğumcu olmaya karar vermiş ve bu ideali için önüne gelen tüm engelleri adeta yıkıp geçmiş. Afyonkarahisarlı Kundak ailesinin kızı olan Türkiye'nin yeni First Lady'si Sare Davutoğlu, eşi gibi Konya doğumlu. Ve o da tıpkı 4 yaşındayken öksüz kalan Ahmet Davutoğlu gibi annesiz büyümüş.Ve bu kader birliği, Ahmet Davutoğlu ve Sare Hanım'ı üniversite yıllarında bir araya getirmiş.

1980 yılında Eskişehir Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren Sare Davutoğlu, ardından en büyük hayalinin ilk evresi olan İstanbul Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi bölümüne kaydolur. Ve bu kader birliği, Ahmet Davutoğlu ve Sare Hanım'ı üniversite yıllarında bir araya getirmiş.Jinekoloji alanında yüksek lisans yaptığı dönemde ise Ahmet Davutoğlu ile tanışır ve 1984 yılında evlenirler.