Saü Türk Dünyasını Kazan’da Buluşturdu

Saü Türk Dünyasını Kazan’da Buluşturdu

Sakarya Üniversitesi’nin öncülüğünde organize edilen “Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi” Tataristan’ın başkenti Kazan’da gerçekleştirildi.
Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen kongreye SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yanı sıra Türkiye ve Türk Dünyası çeşitli ülkelerinden 287 akademisyen katıldı. Koordinatörlüğünü SAÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’ın, sekreterliğini ise SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Köksal Şahin’in yürüttüğü kongre, Rusya Federasyonu’ndaki ikinci büyük üniversite olan Kazan Federal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kongrenin açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Elmas, küreselleşme çağında bilginin başlıca güç unsuru haline geldiğini vurgulayarak, bilimsel işbirliğinin ekonomik ve kültürel ilişkilerde sağlam bir zemin olacağını dile getirdi. Prof. Dr. Elmas, her yıl Türk dünyasının çeşitli merkezlerinde toplanan bu büyük bilimsel buluşmaya her zaman katkıda bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Kırgızistan İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi, Kazakistan Kızıl Ordu Devlet Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin kongrenin ortakları olarak, Makedonya Üniversitesi ve Kazakistan’daki Türk Akademisi’nin gözlemci düzeyinde katıldığı kongrede, kongrenin temellerini atan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı da yerini aldı. 30 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen kongre kapsamında Türkiye’nin Kazan Başkonsolosluğu’na da ziyarette bulunan kongre heyeti, ziyarette eğitim ve kültür alanında ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.