Schmeıchel’ların Kaderi Değişmedi

Schmeıchel’ların Kaderi Değişmedi

Damirka’nın yetiştirmiş olduğu dünyanın en ünlü kalecilerinden Peter Schmeichel ile kendisi gibi file bekçi olan oğlu Kasper Schmeichel aynı kaderi yaşadı.
1993’te ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde yer alan Galatasaray, o yıl Manchester United ile Old Trafford’da tarihi bir maça çıkmıştı. Sarı-kırmızılılar, rakibine sahayı dar etmiş, Kubilay Türkyılmaz (2) ve Arif Erdem’in attığı gollerle 3-3 berabere kalarak İngiliz devini Şampiyonlar Ligi’nin dışına atmıştı. Bu maçın skorundan çok, Arif’in o dönemde dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilen Peter Schmeichel’a attığı aşırtma gol hafızalara kazınmıştı ve uzun süre gündemden düşmemişti.
Geçtiğimiz günlerde de A Milli Takım, Danimarka ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Rakip takımın kalesini koruyan Leicester City’li Kasper Schmeichel de babasıyla benzer kaderi yaşadı. Danimarka 34. dakikada Agger’in penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatırken, 55. dakikada Olcay Şahan’la ay-yıldızlılar eşitliği sağladı. Ardından maçın 90+2. dakikasında Bursaspor’un genç yıldızı Ozan Tufan, 1993 yılında Arif’in attığı jeneriklik golün benzeriyle Kasper Schmeichel’i avlayarak, Türkiye’yi galibiyete taşıdı.
Sarı-kırmızılı takımın eski yıldızlarından Arif Erdem, Ozan Tufan’ın golünün kendisinin Peter Schmeichel’e attığı golü hatırlattığını belirterek, “Milli maçı izlerken, geçmiş gözümde canlandı. Benim Peter Schmeichel’e attığım gol hala hafızalarda. Jeneriklik bir goldü. Ozan da Kasper Schmeichel’e güzel bir gol attı. Baba-oğulun kaderinde Türkler’den çekmek varmış” diye esprili bir açıklama yaptı.