Seçimler ne zaman yapılacak? Hükümet kanadından ilk resmi açıklama geldi

Seçimler ne zaman yapılacak? Hükümet kanadından ilk resmi açıklama geldi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ne zaman olacağına yönelik tartışmalar başladı. Muhalefet partileri, seçimlerin ertelenmemesi gerektiğini savunurken, hükümet kanadı ise ülkenin büyük bir felaketle yüz yüze olduğunu söyleyerek, bunu tartışmanın doğru olmadığını söyledi.

"14 MAYIS'TA OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Seçimlerin tarihi merak konusu olurken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. CNN International'dan Becky Anderson'un programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça eğilim, seçimin vaktinde yapılması yönünde. Şu anda 14 Mayıs'ta olacak gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

ARINÇ VE KILIÇDAROĞLU DA YORUM YAPMIŞTI

Öte yandan AK Parti'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım" demişti. Arınç'ın açıklaması tartışmalara yol açarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Savaş olmadığına göre seçim ertelenemez" yorumunu yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA 14 MAYIS'TAN YANA

Ayrıca, Bloomberg ajansı da daha önce Erdoğan'ın seçim takvimi planına bağlı kalmak istediğini aktarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarıyla geçen hafta seçim takvimi konusunda görüşmelerde bulunduğunu yazan Bloombeg, bu görüşmeler sonucu 14 Mayıs tarihinin öne çıktığını, ancak 18 Haziran tarihinin de masada tutulduğunu bildirmişti.

Haberler.com / Turan Yiğittekin