Sedefnur Çağlar düşmeden önce polis sevgilisi tarafından öldürülmeye çalışılmış!

Sedefnur Çağlar düşmeden önce polis sevgilisi tarafından öldürülmeye çalışılmış!

9 Ocak gecesi Ahmet Ata'nın evinin balkonundan sabah saatlerinde düşen ve 3 aylık yoğun bakım tedavisi sonrası kendine gelen Sedefnur Çağlar, iki ifadesinde de olaya dair bir şey hatırlamadığını, hafızasını kaybettiğini söyledi. 

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; ilk ifadesinde "Telefonumda kızlarla yazışmalarımı görmüş. Ağlayarak beni uyandırdı, tartıştık, sonra balkondan atladı" iddiasında bulunan Ahmet Ata için ise genç kadını iterek aşağı düşürdüğü şüphesiyle iddianame hazırlandı. 

Savcıya göre Sedefnur 06.23’te aşağı düştü. 06.31’e kadar yanına kimse gelmedi. İlk gelenler de polis memurlarıydı. Yine savcıya göre Sedefnur düştükten sonra Ahmet Ata yanına gelmemiş, ilkyardım için kimseyi de aramadı. Evdeki kırık bir bardakta şüphelinin parmak izinin bulunması, ifadelerindeki çelişkiler, olay anında alkollü olması ve vücudunda uyuşturucu artıklarının tespit edilmesi de dikkate alındı. Şüpheli Ahmet Ata’nın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Soruşturmada görüntü kayıtları, telefonlar ve bilgisayarlar incelendi. Olaydan iki gün önce Sedefnur’un yazdığı “Bağırıp çağırdığın insanı tekrar göremeyebilirsin. Üç günlük dünyada ne yaptım ben sana, bu kadar hır gür çıkaracak ne söyledim. Beni kıskanç, manipülatif, kuruntulu bir şizofren gibi görmeye başladın” şeklindeki WhatsApp mesajı da dosyaya koyuldu. İfadelerdeki çelişkiler de değerlendirildi.