Şehit savcıyı anma töreninde gergin anlar

Şehit savcıyı anma töreninde gergin anlar

Adliye önünde bir araya gelen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Aksan, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler, Yargıçlar Sendikası Başkanı Karadağ ile Ankara Adliyesinde görevli hakim, savcı ve memurlar, İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, YARSEN, YARSAV ve Demokrat Yargı adına konuşma yapmak istediğini, ancak söz verilmediğini söyledi. Talebi kabul edilmeyen Karadağ, konuşmaya başladığı sırada mikrofonun sesi kapatıldı. Hâkim ve savcılar Karadağ'a "cenazeyi kullanamazsın" diye bağırdı. Tepkilere, "hayır kullanmayacağım" yanıtını veren Karadağ, "Biz sadece hunharca katledilen, teröristler tarafından öldürülen arkadaşımızın acısını paylaşmak için buraya geldik" dedi. Karadağ, tepkiler eşliğinde konuşmasını tamamlayarak kürsüden indi.

Danıştay Başkanı Güngör de, "Hangi şart ve zorlama karşısında olursa olsun, adaletten asla taviz vermeden, dosdoğru çalışacağımıza inanıyorum. Bu ilkeden vazgeçmeyeceğimize inanıyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz her şeyden daha değerlidir ve bugün bu çok önemlidir" dedi. Başsavcı Kodalak da Karadağ'ın tavrını doğru bulmadığını belirterek "Birlik ve beraberliğimizi asla bozmayalım" diye konuştu. Karadağ, "Sayın başsavcı polemiğe girmeyin, burada nüfuzunuzu kullanıyorsunuz" derken Kodalak "Lütfen acımızı paylaşalım. Bu işlere girmeyelim" yanıtını verdi.