Şehitkamil’de Yüzlerce Öğrenci Kur’an-ı Kerim Öğrendi

Şehitkamil’de Yüzlerce Öğrenci Kur’an-ı Kerim Öğrendi

Şehitkamil Belediyesi Mithatpaşa ve Girne Sosyal Tesisleri Aile Merkezinde Kur’an-ı Kerim öğrenen öğrenciler, iki aylık kurs sonunda etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okuyan öğrencilere, Şehitkamil Belediyesi tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
Şehitkamil Belediyesi Mithatpaşa ve Girne Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde düzenlenen etkinliğe öğrenciler ve velileri yoğun katılım gösterdi. İki aylık kurs dönemi boyunca yüzlerce öğrenciye; Kuran-ı Kerim eğitimi, ilmihal, dini ahlaki bilgiler ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hayatından kesitler verildi.
Etkinlikte kursiyerler; ilahiler, şiirler, asrı şerifler, Kur’an-ı Kerim ve Kur’an-ı Kerim mealini okuyarak davetlilerden takdir topladı. Program sonunda öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Esma’ül Hüsna ezber yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise, kırtasiye malzemesi hediye edildi.
Kuran Kursu öğretmeni Betül Karakuş, öğrencilerin iki aylık kısa bir süre içerisinde Kur’an-ı Kerim öğrendiklerinden dolayı bu başarılarını tebrik ederek, “Şehitkamil Belediyemize bağlı Mithatpaşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde iki aylık süre içerisinde çocuklarımıza gerek Kur’an-ı Kerim eğitimi olsun, gerek diğer dini bilgiler olsun, gerek topluma karşısında nasıl davranacakları konusunda olsun onlara gerekli bilgileri vermeye çalıştık. Bugün artık kursumuzun son günü, inşallah onlara faydalı olan şeyleri öğretmişizdir. İnşallah çocuklarımız bundan sonra anne ve babalarına ve bu vatana hayırlı birer evlat olurlar. Kuranı öğrenen tüm öğrencilerimize Belediyemiz sayesinde Kur’an-ı Kerim hediye ettik. Bu vesileyle Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bizlere bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
"İNŞALLAH GELECEKTE ANNE VE BABALARIMIZA HAYIRLI BİRER EVLATLAR OLURUZ"
İki aylık süre içerisinde Kur’an-ı Kerim öğrendiklerini dile getiren öğrenciler ise şöyle konuştu:
“Kursumuzda, Kur’an-ı Kerim eğitimi, ilmihal, dini ahlaki bilgiler ve Peygamber Efendimizin hayatından kesitler öğrendik. Bugünde kursumuzun son günü olması nedeniyle ailelerimizin de katılımıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimizde, kuran okuyoruz, ilahiler okuyoruz. Bize Kur’an-ı Kerim’i öğreten hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na da bizlere böylesine güzel bir Sosyal Tesis kazandırdığı ve Kur’an- Kerim hediye ettiği için kendisine de çok teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecekte anne ve babalarımıza ve hayırlı birer evlatlar oluruz.”