'Seksenler' ekibini buluşturan film

'Seksenler' ekibini buluşturan film

Gece uyandırdı
'Seksenler' ekibini yeniden buluşturan 'Yaşamak Güzel Şey' filmi, yaşam koşullarına boyun eğen pısırık bir adam olan 'Müfit’in, başına gelen talihsiz bir olay ile  başkaldıran bir anti kahramana dönüşmesini konu alıyor.
Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Müfit Can Saçıntı, "Uzun yıllar birlikte çalıştığım arkadaşlarımla olmak, filmin en keyifli yanlarından biri oldu benim için. Bir yönetmen için, büyük bir şans bu" dedi.

Senaryoyu çok sevdiğini belirten Onur Dilber, " Senaryoyu o kadar çok sevdim ki, okumayı bitirdiğimde gecenin saat ikisi olmasına rağmen Müfit Abi’yi uykusundan uyandırıp duygularımı paylaştım” şeklinde konuştu.

Okumadan kabul ettim
Senaryoyu okumadan kabul ettiğini belirten Bahar Süer, "Yönetmenimize ve ekibimize güvencimden dolayı, senaryoyu okumadan rolü kabul ettim. Okuyunca çok sevdim. Tek üzüntüm çekimlerimin kısa sürmesiydi. Keşke, 'Yaşamak Güzel Şey' dizi olsaydı da yine yıllarca çalışabilseydik” ifadelerini kullandı.
Yasemin Çonka ise "Müfit ile  yönetmenimiz olduğu 80'ler döneminde de, filmde de büyük bir keyif ve huzurla çalıştık. Müthiş bir senaryo zekası olan, çok yetenekli bir insan Müfit... Rol arkaşı olmak da keyifliymiş. Oyuncuyu özgür hissettiren bir yanı var ve bence bu büyük bir nimet" dedi.