Selçuk Türkoğlu: "Haysiyetli bir şekilde dönemimi bitirdim"

Selçuk Türkoğlu: "Haysiyetli bir şekilde dönemimi bitirdim"

İYİ Parti'den bir kez daha milletvekili adayı olmaya hazırlanan İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Lodos Haber'in sorularını yanıtladı. 

Açıklamalarında iddialı bir portre çizen Türkoğlu, İYİ Parti'nin genelde ve yerelde iktidara talip olduğunu söyledi. Değenlendirmesinde, "bugün seçim olsa, İYİ Parti Bursa'dan 6 milletvekili çıkarır" diyen Selçuk Türkoğlu, şunları söyledi:

"Ben zor bir kongreyi kazanarak 30 ay boyunca il başkanlığı yaptım. Ben göreve geldiğimde İYİ Parti'nin Bursa'daki üye sayısı 13 bindi. Bugünkü üye sayımız ise 26 bin.... Bu kentte son derece etkin bir şekilde muhalefet yaptık. 265 basın açıklaması yaptık. Bunun 120'si sokakta, eylem şenlinde gerçekleşen organizasyonlardı.

Vaat ettiklerimizi yerine etirmenin haysiyeti ile dönemimi bitirdim."

Bu ay sonunda gerçekleştirilecek olan il kongresinde başkanlık için aday olmayacağını duyurarak, siyasi hedefinin Meclis olduğunu ortaya koyan Türkoğlu, "benim için zor bir karardı, ancak bazı şeyleri tadında bırakmak lazım"dedi.

Açıklamasında, yeni siyasi hedefi ile ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le de görüştüğünü belirten Selçuk Türkoğlu, "Sayın Genel Başkanım milletvekili adaylığı konusunda kararı bana bıraktı" dedi. 

Selçuk Türkoğlu, 2018 Genel Seçimi'nde İYİ Parti Bursa 3. sıra milletvekili adayı olmuştu.