SELÇUKLU’DAN SURİYE’YE ANLAMLI YARDIM

SELÇUKLU’DAN SURİYE’YE ANLAMLI YARDIM

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi’nce başlatılan "Açız, üşüyoruz, ölüyoruz" kampanyasına verilen destek çerçevesinde içerisinde ayakkabı, kışlık kıyafet, bakliyat gibi yardım malzemesinin olduğu TIR bölgeye gönderildi.
Selçuklu Belediyesi, 2011 yılından beri iç savaşın yaşandığı Suriye’de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren halka sivil toplum kuruluşları aracılığı ile yardımlar göndermeye devam ediyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesince başlatılan "Açız, üşüyoruz, ölüyoruz" kampanyasına çevresinde Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan 2 TIR yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi. Selçuklu Belediyesi’nin katkı sağladığı ve içerisinde un, bakliyat ve ayakkabının bulunduğu 25 tonluk yardım malzemesinin yanında içerisinde 25 ton unun yer aldığı yardım TIR’ı bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Uğurlama töreninde konuşma yapan ve Suriye’de yaşanan drama dikkat çeken Konya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “ Yaklaşık 50 yıldır zulme, baskılara, yolsuzluk ve yoksulluğa karşı mücadele veren Suriye halkı bugün yine toplu kıyıma maruz kalmaya devam ediyor. Konya IHH olarak 2’si Konya’dan 3’ü de Karaman’dan olmak üzere 5 TIR insani yardım malzemesini Suriye’ye uğurlayacağız. 4. TIR’ımızda bağışçılarımızın desteği ile temin edilen 25 ton un, 5. TIR’ımızda ise Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan 25 ton ağırlığında ayakkabı, kışlık kıyafet, bakliyat gibi acil ihtiyaç maddeleri bulunmaktadır. Böylece Karaman’dan gönderilecek 3 TIR yardım malzemesi ile beraber 20 günde 10 TIR sözümüzü tamamlamış olacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Suriye’de ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkan yardım TIR’ı dualarla uğurlandı.