SELDE MAHSUR KALAN MAHALLE HALKI KURTARILMAYI BEKLİYOR

SELDE MAHSUR KALAN MAHALLE HALKI KURTARILMAYI BEKLİYOR

Edirne’de yaşanan nehir taşkınlarının ardından bölgede mahsur kalan Karaağaç Mahallesi sakinleri kurtarılmayı bekliyor. Mahalle sakini diyaliz hastası vatandaşlar ve hamile kadınlar, sağlık durumlarından endişe ediyor.
Bulgaristan’da bulunan baraj kapaklarının açılmasının ardından Türkiye ile Yunanistan, Edirne Merkez ile Karaağaç Mahallesi arasında ulaşımı sağlayan Meriç ve Tunca köprüleri, su debilerinin taşkın seviyesini geçmesinin ardından ise tarihi köprüler ve Lozan Caddesi sular altında kaldı. Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan 5 bine yakın mahalle sakini, sabah saatlerinde kent merkezine askeri araçlarla taşınmaya başlamıştı ancak Lozan Caddesi’nde su seviyesinin yükselmesinden dolayı cadde tekerlekli araçların ulaşımına tamamen kapandı.
MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞELİ
Karaağaç Mahallesi sakinlerinde diyaliz hastası Necmi İrmisit, yarın diyalize girmesi gerektiğini belirterek, "Her sene su taşkınları olmuyor, geçen yıl olmamıştı ancak bu sene durum kötü. Diyaliz hastasıyım. Yarın diyalize girmem gerekiyor, bakalım nasıl gideceğim?" diye konuştu.
Diğer bir mahalle sakini Yılmaz Kuş da eşinin hamile olduğunu ve sağlık durumundan endişe ettiğini dile getirerek, "Taşkınlar artık senede iki sefer olmaya başladı. İşimize gidemiyoruz. Sayın başbakana sesleniyorum. Bu işe bir çare. Mağduruz. Eşim hamile ve burada hiçbir sağlık güvencemiz yok" dedi.
BÖLGEYE HELİKOPTERLER SEVK EDİLİYOR
Öte yandan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’nın da aralarında bulunduğu İl Kriz Masası’nın almış olduğu kararlar doğrultusunda, kent merkezine yakın bulunan Değirmenyeni Köyü’nün tamamının boşaltılacağı ve Karaağaç Mahallesi’nin düşük kotlu bölümünde yaşayan bin 500’e yakın vatandaşında semtte bulunan yatılı bölge okuluna nakil edileceği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 3 adet arama kurtarma, bir adet de ambulans helikopterin gönderilmesi bekleniyor.