Şenes Erzik'ten bomba açıklamalar

Şenes Erzik'ten bomba açıklamalar

UEFA 1. Başkanvekili Şenes Erzik, Fenerbahçe'nin CAS'taki davasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

TFF Onursal Başkanı, UEFA 1. Başkanvekili ve FİFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik suskunluğunu TRT Spor ’da yayınlanan Futbol VIP programına bozdu. Şenes Erzik ‘Yüz Karası ’ dediği İsviçre Türkiye maçından Şike sürecine, emekliliğinden TFF başkanlığına, en beğendiği TFF Başkanından Türk futboluna dair yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme damga vurdu.
İşte Şenes Erzik ’in çarpıcı açıklamalarının başlıkları;

"UEFA ’DA ARTIK YOKUM!"

- UEFA’DA var mısınız Yoksa emekli mi olacaksınız?

Platini aday olacak. Ben bırakıyorum. UEFA ’yı bırakıyorum ama FİFA ’daki görevim 2 yıl daha devam ediyor.

"İSVİÇRE MAÇI TÜRKİYE İÇİN YÜZ KARASI!"

- Türkiye İsviçre ve 3 Temmuz süreci Avrupa ’da geniº yankı buldu?

Bu tür olaylarda en olumsuz etkiyi ben yaºıyorum. Çünkü ben onlarla her gün beraberim. Bunları savunmak durumunda kalmam benim için ve ülkem için büyük yanlıºlık oluyor. İsviçre maçı Türkiye için bir yüzkarasıdır. Olaylardan gece geç saatte haberim oldu. Özel uçakla istanbula geldim. Levent Bıçakcı anlattı. İsviçre maçı Türkiye için çok kötü oldu. Çünkü fiziki olaylar bize hiç yakıºmadı. Bi de havaalanında olan olaylar var. Bunları unutmak istiyorum.Çünkü Türkiye olayların altında kaldı. En çok kalan da ben oldum. Benle beraber yaºasın gitsin ama o tahkim kurulundan dönen karar kolay olmadı!

"FENERBAHÇE ’NİN CAS DAVASINI BEN GERİ ÇEKMEDİM!"

- Fenerbahçe ’nin CAS davasını siz mi çektirdiniz?

Benim elimde öyle bir imkan yok. Yoktu yok! Hiçbir zaman da olmadı. Ben nasıl çektirebilirim? Benim öyle bir gücüm olabilir mi? Kimin gücü varsa o çektirmiştir!

- İsviçre maçı için ‘Yüz karası ’ dediniz peki 3 Temmuz ile ilgili bir manºet atsanız ne atarsınız?

Bu süreç ile ilgili ısrarla konuºmak istemedim. Çünkü gerekli kurullar hem UEFA hem UEFA ’dan sonra gidilebilecek yerler, Cas ve İsviçre Federal Mahkemesi ’nde değerlendirildi. Kuvvetler ayrımı olduğu için saygı duyduğum için bugüne kadar hiçbir zaman yalnız UEFA ’ya değil yalnız CAS mahkemesine değil yahut İsviçre Federal Mahkemesi ’ne değil uzak yakın ilgisi olan kulüplere de bu konularda kendim görevli olmadığım için konuşmak durumunda değilim konuşmadım da konuşmayacağım da

- UEFA'da süreç bitti mi?

Bu konuda konuşmak istemiyorum. Hepiniz görüyorsunuz UEFA bültenler yayınlıyor. O neyse o. Ben karışmam yani. Kuvvetler ayrımı var. Benim işim değil. Bugün Platini ’ye soruluyor o Genel Sekretere dönüyor. Sen söyle diyor. Doğru yapıyor.

- 3 Temmuz süreci hem Türkiye ’de hem de Avrupa’da sizi çok yıprattı?
Her yerde yıprattı. Çünkü öyle zamanlar oldu ki gündeme gelmediği halde gündeme getiren komite üyeleri oldu. Başka Federasyonlardan gelen arkadaşlar sordular. Disiplin Kurulu üyeleri gelip sordular. Ben orada Türk olarak varım. Dolayısyla dinlemek zorundayım askariden. Beni yıprattılar.

Türkiye ’de UEFA’nın çıkarlarını koruduğunuz konuşuldu?

Bu eşyanın tabiatına aykırı değil!!

- Siz UEFA ’da etkin bir insansınız. Süreci çok iyi biliyorsunuz. Türk futbolunu kulüplermizi nelerin beklediğini muhakkak biliyorsunuz ?
Hayır bilemem ki. Kulüpleri neyin beklediğini bilmiyorum.

"RİVA ’DA İSMİM ÇİZİLDİ İÇİMDE BURUKLUK VAR!"

- TFF ’ye neler kazandırdınız?

Bugün TFF ’nin ne mülkü varsa ben kazandırdım. Riva da dahil. Riva tesisin açılışında ismim geçmedi burukluğum var. Orayı bulup alan benim. Hatırlanmamaktan ötürü bir burukluk var içimde.

"AYNI SUDA İKİ KEZ YIKANILMAZ!"

- Yeniden TFF başkanı olacak mısınız?

Bir suda iki kere yıkanılmaz. Sağolsun O zamanki Başbakanımız şu anki Cumhurbaşkanımız son seçimde teklif etti anlayışla karşıladı. Ben TFF ’de görevimi tamamladım.

"AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATACAKSIN!"

- Önümüzdeki sen FFP (Finansal Fair Play) nedeni ile Avrupa kupalarına katılamayacak takımımız olur mu sizce?

Yalnız biz yokuz 12-14 takım var ilave süre verilmiş. Bakacaklar her sene olduğu gibi mesela Beşiktaş ilk sene gidemedi. Ayağını yorganına göre uzatacaksın. Ben başından beri söylüyorum. Kazanmadığın parayı harcayamazsın. Esası bu.
- Siz Atanmış ve ilk seçilmiş TFF Başkanısınız?
Onu kimse elimden alamaz.

"HASAN DOĞAN ’I ÇOK GEÇ TANIDIM!"

- Sizden sonra gelen TFF baºkanlarından en çok hangisini beğenirsiniz?
Çok zor bir soru. Ben Hasan beyi (Doğan) çok geç tanıdım. Dolayısyla gözümün önünden gitmiyor. Benim olmam için çok uğraºtı. Ben de sen ol dedim. Geç tanıdım çok değerli. Mahmut bey sayın Aydınlar değerli. Tanımadan Demirören … Del Bosque olayı var. Tanıyınca iyi bir insan.

"TÜRK FUTBOLUNDA KRİZ YÖNETİMİNE İHTİYAÇ VAR!"

- Türk Futbolundaki düşüşü neye bağlıyorsunuz?

Başarı uzun vadeli ve sürekli olmalı alt yapıdan desteklenmeli tepeden aşağı olmaz. Aşağıdan yukarı olmalı. Birden bire olmaz belli bi eğitimden geçmeli futbolcular gibi deneyim kazanmalıç kriz yönetimine ihtiyaç var. Akılcı yönetmek lazım o zaman başarının önünde kimse duramaz.

- Türk futbolu Brezilya ’da yoktu ama çok tartışılan Türk hakemliği Cüneyt Çakır ile oradaydı?

Bana yııllardır iki soru soruldu. Yerinize kim gelecek. Sanki padişahlık sistemi …
İkincisi Türk hakemi müsabakalarda neden yok.? Doğan Babacan zamanından sonra Cüneyt Çakır sağlıklı bir eğitim görüp başarılara ulaşan bir isim. Takım oyunu oynadılar. Ekibiyle beraber. Burada yapılan gürültü patırdı tabiki onların üzerinde kendi ülkesi olumsuz etkiler yaratıyor. Ama dışarda böyle bir etki olmadığı için rahat maç yönetiyor.

- Çocukluğunuzda Galatasaray ’da futbol oynadınız?

Genç takımda oynadım. Ama okul mu futbol mu tercihimi okuldan yana kullandım.