Serbest Güreşçiler, Dünya Şampiyonasi’na Bileniyor

Serbest Güreşçiler, Dünya Şampiyonasi’na Bileniyor

Nisan ayında Finlandiya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda takım klasmanında üçüncü olarak tarih yazan A Milli Serbest Güreş Takımı, 08-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Özbekistan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda madalya avına çıkacak.
Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yer alan kamp eğitim tesislerinde son hazırlıklarını sürdüren serbest stil milli güreşçiler, Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türk bayrağını dalgalandırmak için gün sayıyor.
TEKNİK DİREKTÖR GENÇALP: “SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIZ”
Avrupa Şampiyonası sonrasında göreve gelen ve takım motivasyonuna büyük katkı sağlayan A Milli Serbest Güreş Takımı Teknik Direktörü Necmi Gençlap, milli güreşçilerin son durumu hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Çok rahat bir çalışma ortamında antrenmanlarını gerçekleştirdiklerini dile getiren tecrübeli Necmi Gençalp, 2013 yılında Macaristan’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda Sezer Akgül ve Taha Akgül’ün bronz madalya kazandığını hatırlatarak, “Bu sene başarı çıtamızı yükseltmek istiyoruz. Gerçekten çok zor bir şampiyona olacak. Dünya şampiyonalarında serbest stil müsabakaları kıran kırana geçiyor. Sporcularımızın tümü madalya kazanabilecek kapasitedeler. Biz, bütün gücümüzle sonuna kadar savaşacağız. Başkanımız Hamza Yerlikaya’nın destekleri ve milletimizin duaları sayesinde iyi sonuçlarla ülkemize dönmek istiyoruz” diye konuştu.
Dünya Şampiyonası’nda milli mayo giyecek serbest stil güreşçilerimiz ve kiloları şöyle:
“Ahmet Peker (57), Münir Recep Aktaş (61), Mustafa Kaya (65), Yakup Gör (70), Soner Demirtaş (74), Selim Yaşar (86), Şamil Erdoğan (97), Taha Akgül (125).”