Ses Genel Başkanı Erden’den Işid Değerlendirmesi

Ses Genel Başkanı Erden’den Işid Değerlendirmesi

SES Genel Başkanı Gönül Erden, KESK adına düzenlenen basın açıklamasında IŞİD terör örgütünü dış ülkelerin beslediğini söyledi.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (SES) üyeleri düzenledikleri basın toplantısında IŞİD’in saldırıları değerlendirildi. Açıklamayı yapan SES Genel Başkanı Gönül Erden, IŞİD’in dış ülkeler tarafından desteklendiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:
"54 milyon insanın öldüğü 2. Dünya Savaşı’nın ardından Hitler ordularının Polonya’yı işgal ederek savaşı başlattığı gün olan 1 Eylül Dünya Barış günü olarak ilan edilmiş. Emperyalistler, işbirlikçileriyle bugün de geçmişte olduğu gibi Ortadoğu’nun sınırlarını yeniden dışarıdan çizmek üzere, vahşice halkların tarihlerini ve geleceklerini yok etti. Irak’ta ve Suriye’de kadın çocuk demeden gözü dönmüş bir şekilde insanlığı hedef alan emperyalistlerin desteklediği IŞİD Yezidi Kürtlerin yaşadığı kutsal topraklarda kanlı katliamlar, özellikle de kadın kırımı yaparak Yezidi Kürt halkını soykırımla yok etmeye çalışıyor. Savaş ganimeti olarak da kadınları götürüp zulüm ediyorlar. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Ortadoğu’daki savaşı durdurmak için barıştan yana olan herkesin bir araya gelerek, barış mücadelelerini yürütmeleri birinci görevidir. Ezilmiş halklar olarak bizler de Türkiye’deki sınır ilçelerinde etten duvar örerek barış zinciri kuracağız. Tüm özgür halkları bekliyoruz."