Sesi Çok Güzel yarışmacısı Mutlu Kaya başından vuruldu!

Sesi Çok Güzel yarışmacısı Mutlu Kaya başından vuruldu!

Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tabancayla başından vurulan Mutlu, Ergani Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Saldırıyı düzenleyen kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.


SİBEL CAN DİYARBAKIR'DA BULMUŞTU


Sibel Can, yarışma için keşfettiği 19 yaşındaki genç kızı Diyarbakır'dan İstanbul'a getirmişti. Sibel Can çalıştığı okulun kantininde ziyaret etmiş, genç kızın annesine "Artık kızınız bana ait. O gerçekten büyük bir yetenek. Mutlu’yu İlk dinlediğimde ’işte budur’ dedirten bir ses ile karşılaştım. Ona sahip çıkarak elimden gelen tüm desteği vereceğim" demişti.

MUTLU KAYA'NIN HİKAYESİ

Yarışmanın ilk bölümünde Sibel Can, Diyarbakır'dan gelen 'sesi çok güzel' ihbarına yanıt verip Ergani ilçesine gitmişti. Mutlu Kaya bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışıyordu. Sibel Can'ı karşısında görünce şaşırmıştı.

Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya, yoksul bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar. Tek bir odada yatıp kalkan Mutlu ve ailesinin hikayesi izleyen herkesi derinden sarstı. Mutlu Kaya'nın Sibel Can'ın teklifini kabul edip İstanbul'a gelmeye karar verdiği anda söylediği 'Benim elbisem ve ayakkabım yok' sözü herkesi çok üzmüştü.