Siirt İlim Yayma Cemiyeti Yurt Kayıtları Başlıyor

Siirt İlim Yayma Cemiyeti Yurt Kayıtları Başlıyor

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi’ne bağlı olarak faaliyette bulunan Seyyid Ahmed Bedevi Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve ilahiyat öğrencileri için hazır hale getirilen erkek öğrenci konuk evi için kayıtlar başladı.
1 Eylül Pazartesi günü başlayacak kayıtların 5 gün süreceğini belirten İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi Başkan Yardımcısı Şakir Özmazı, Siirt Üniversitesi Merkez ve Kezer kampüsü önü ile Sağlık Meslek Yüksekokulu önündeki kurulacak stantlarla yurtların tanıtımının yapılacağını söyledi. Özmazı, açılan yurtların çok amaçlı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
“Yurtlarımızda kalan erkek öğrencilerimizin manevi birikimlerinin yanında, çağın bilim ve teknolojisinden istifade edebilen, özgür iradesinin farkında, konusunda en iyi olmaya talip, geniş bir dünya görüşüne sahip gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla yurttaki çalışma programımız, insan merkezli, insanı insan yapan değerleri öne çıkartmayı hedefleyen bir sistem mevcuttur. Bu sebeple yapılan bütün hizmetler, çalışmalar ve faaliyetler, öğrencilerimize bu hissiyatı oluşturmak ve kendisinin bu noktadan hareketle kainatın farkına varma bilincini sağlamaktır. Yurt ve konuk evimizde barınan erkek öğrencilere yönelik ayrıca milli, geleneksek gün ve gecelerde özel programlar ve sosyal, sportif faaliyetler masa tenisi, satranç, halı saha maç turnuvaları, gezi-piknik yapılmaktadır.”
Kız öğrenci yurdu için de bir çalışma programı başlatıldığını belirten Özmazı, üniversiteyi kazanan kız öğrencilerinin, İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesine müracaat etmeleri durumunda kendilerine barınma noktasında yardımcı olabileceklerini dile getirdi.