Siirt’te Halid Bin Velid Camii Temeli Atıldı

Siirt’te Halid Bin Velid Camii Temeli Atıldı

Siirt’te Halid Bin Velid Camisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Yeni Mahalle’de yapımına başlanan ve aynı anda bin 500 kişinin ibadet yapabileceği cami için düzenlenen temel atma töreninde konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, cami ve ibadethanelerin önemine değindi.
İnsanların sosyalleşmesinde ibadethanelerin önemli katkıları olduğunu ifade eden Tutulmaz, "Medeniyetler gelip geçiyor ancak ibadethaneler hep ayakta kalıyor. Bunun da sebebi ibadethanelere her dönemde verilen önem. Caminin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas ise Siirt’te 129 caminin bulunduğunu, temeli atılacak caminin tamamlanması ile bu sayının 130’a yükseleceğini söyledi. Arvas, “Yeryüzünde Allah’ın en çok sevdiği mekanlar, kendisini bir kabul eden Müminlerin ibadet mekanı olan camilerdir. Camiler, Müminleri namazda aynı kıblede buluşturduğu gibi kalpleri birleştiren, gönülleri insana layık bir şekilde şefkat ve rahmetle buluşturan müstesna yerlerdir. Temelini atacağımız Hz. Halid Bin Velid Camii 4 bin 500 metrekare arsa üzerinde 450 metrekare bina oturumuna sahiptir. Camimizde alt kat, üst kat ve mahfil olacak ve aynı anda camide bin 500 kişi ibadet edebilecektir. Ayrıca taziye evi, aş evi, kız-erkek Kur’an kursu ve lojman yapılacaktır. İnşası halkımızın gönül zenginliği ile tamamlanacaktır. Bunun için hayırlarınızı bekliyoruz ve Allah hayır sahiplerinden razı olsun” diye konuştu.
Törene, Ak Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve vatandaşlar katıldı.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde caminin temeli atıldı.