Siirt’te Kobani Kutlaması Yapıldı

Siirt’te Kobani Kutlaması Yapıldı

Siirt’te, Kobani’nin YPG’nin kontrolüne geçtiği yönünde gelen haberlerin ardından akşam saatlerinde toplanan halk, belediye binası önünde havai fişek patlatıp, rap müzik eşliğinde kutlama yaptı.
HDP öncülüğünde toplanan kalabalık akşam saat 19.00 sularında Şehrin en işlek caddesi Atatürk bulvarında bulunan Belediye binası önünde toplandı. Kalabalık grup, Kobani ve Öcalan lehine slogan atarak, havai fişekle kutlama yaptı. Kalabalık, Kobani üzerine beste yapan yerel Kürt ses sanatçılarının seslendirdiği rap müzik eşliğinde halay çekti. İlerleyen saatlerde bir konuşma yapan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakrınhan, Kabani’nin ezilen yoksul Kürt halkının direnişinin simgesi olduğunu ve tüm emperyalist güçlere rağmen Kobani’de Kürt gençlerinin direndiğini söyledi
Yunanistan’daki seçimlere de değinen Bakırahan, Yunanistan’da yapılan seçimlerde emekten, barış ve özgürlükten yana olan güçlerini paylayan Syriza partisini kutladı. Bakırahan, “Önümüzdeki dönemde Türkiye’de yapılacak seçimlerde Arapların Kürtlerin, Türklerin, ezilenlerin, kadınların benzer onurlu bir zaferin kazanacağını sizlere müjdelemek istiyorum” şeklinde ifade etti.
Kalabalık, güvenlik önlemlerinin alındığı Atatürk bulvarında Aydınlar Caddesine slogan atarak yürüdü. Grup daha sonra sessizce dağıldı.