Siirt’te Sağlık Hizmetleri Kur’an Kursunda Veriliyor

Siirt’te Sağlık Hizmetleri Kur’an Kursunda Veriliyor

Siirt’te merkeze bağlı Halenze Mahallesi’nde bulunan Aile Sağlık Merkezi binası atıl durumda olunca, sağlık hizmetleri kız Kur’an kursunda veriliyor.
Siirt şehir merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Halenze Mahallesi sakinleri, yaklaşık 10 yıldır atıl bulunan Aile Sağlık Merkezi’nden hizmet alamadıklarını, Bakanlık tarafından atanan bir hemşirenin mahallede bulunan kız Kur’an kursunda sağlık hizmeti verdiğini söyledi. 21 yıl önce Halenze’nin köy olmasına rağmen sağlık ocağının bulunduğunu belirten köylüler, "Halenze, merkeze yakın olduğu için mahalle olarak düzenlendi. Keşke köy olarak kalsaydık daha iyi hizmet görecektik" dedi.
Mahalle muhtarı Faysal Aydın ise, "10 yıl önce güzel bir sağlık merkezimiz vardı, ancak hizmet verilmediğinden kendi kaderine terk edildi. Şu an mahallemize her gün bir hemşire gelerek zor şartlar altında sağlık hizmeti vermeye çalışıyor. Zaman zaman evlere giderek çocukların enjeksiyonlarını yapıyor veya bazen Kız Kuran Kursunda hizmet veriyor. Halenze köy iken 84 hane ve yaklaşık 700 nüfusu vardı. Bu sayı bazen yaz aylarında artıyor. Ancak son dönemde hızlı bir göç verdi. Mahalleye hizmet alamıyoruz. Çocuklarımız Siirt’e eğitim görüyor ve her gün yol kenarında araç bekliyor. Bir servisimiz bile yok ve çoğu zaman öğrencilerimiz okula geç gidiyorlar. Burada bir hastamız iğne vurması için merkeze gidip gelmek zorunda kalıyor. Bunun da masrafı yaklaşık 30 liraya patlıyor. Ama bunun önüne geçtik. Kur’an kursunda hastalara hizmet veriliyor. Atıl olan Aile Sağlık Merkezi’nin bir an önce onarılarak hizmete alınmasını bekliyoruz" diye konuştu.