Silopi Köy Okulunda Fidan Dikme Şenliği

Silopi Köy Okulunda Fidan Dikme Şenliği

Şırnak’ın Silopi ilçesi Çiftlik Köyü İlkokulu’nda öğretmenler, öğrencileri ile beraber fidan dikme şenliği düzenledi.
Silopi Çiftlik Köyü İlkokulu Müdürü Hamit Özdemir, okulda görev yapan öğretmenlerin destekleri ile 20 adet dut fidanı aldı. Öğretmen ve öğrenciler ’Her sınıfa bir fidan’ kampanyası ile okul bahçesinde fidan dikme şenliği düzenleyerek, fidanları okul bahçesine dikti.
Ağaç dikim törenine Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Şube Müdürü Osman Bilen, Çiftlik İlk ve Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Fidanlar, öğretmen ve öğrenciler tarafından okulun arka bahçesinde açılan çukurlara teker teker yerleştirildi. İlk dikilen fidanın toprağını Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan attı. Öğretmen ve öğrencilerin birlikte dikimini yaptıkları her bir fidana bir sınıf ismi verildi.
Fidan dikimi ile ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Özdemir, "Okulumuzda öğretmen arkadaşlarımızın emeği ile okulumuza ağaçları almış bulunmaktayız. Şuanda 20 tane ağacımız var. Biz bu ağaçlardan her bir sınıfa ağaç zimmetleyeceğiz. Her bir ağacın bir kimliği olacak. Öğrencilerimiz bu şekilde hem ağaç sevgisini kazanmış olacaklar hem de ağaçlara sahiplenme kültürü kazanacaklar. Eğer farklı şekillerde de yardımlar alırsak okul bahçemize de düzenlemeler yapmak istiyoruz" dedi.
Okul bahçesinde fidan dikimi yapan öğrencilerden Halat Ödemiş ise, "Fidan dikiyoruz. Okulumuz çok güzel oluyor. Fidanlarımız çok güzel" diye konuştu.
Öğrencilerden Ayşe İnce de, "Okulumuzun daha iyi olması ve daha güzel olması için ağaç dikiyoruz. Her birimizin ağacı var. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Fatih Turgut ise, "Bugün okulumuza yeni ağaçlar getirdiler. Okul müdürümüze teşekkür ediyoruz. Şuan okul müdürümüzle birlikte bu ağaçları dikiyoruz" ifadelerini kullandı.