Simit sevenleri mutlu edecek haber!

Simit sevenleri mutlu edecek haber!

Belediye simitçilerin kaldırılmasına gerekçe olarak 'temizlik çalışmaları ve bilgi güncellemesini gösterirken' hurriyet.com.tr'ye açıklama yapan İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karaali, 'Haksız kazanç elde eden simitçileri temizlik için simitçileri kaldırdıklarını' söylemişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bazı ana cadde ve meydanlardaki simit tezgahlarının kaldırıldığı iddialarına ilişkin, temizlik çalışmaları ve simitçilerin bilgilerinin güncellenmesi nedeniyle geçici olarak kaldırılan 85 tezgahın eski yerlerine konulacağını bildirdi.

İSTANBUL MEYDANLARINDA SİMİTÇİLER KALDIRILDI

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul genelinde bin 396 kayıtlı simitçi bulunduğu, bunların 172'sinin ana arter ve meydanlarda yer aldığı aktarılarak, "simitçilerin kaldırıldığına" ilişkin basında yer alan haberlerin tamamının asılsız olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Cadde ve meydanlardaki temizlik çalışmaları ve simitçilerin bilgilerinin güncellenmesi nedeniyle geçici olarak kaldırılmış olan 85 adet tezgah, 29 Eylül 2014 tarihinden itibaren eski yerlerine konulacaktır" ifadesine yer verildi.