Şırnak'ta hain saldırı! 3 polis şehit

Şırnak'ta hain saldırı! 3 polis şehit

Polis memuru Mahmut Bilgin'in Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin kendisi gibi polis babası Yusuf Bilgin'in Hacıkara Mahallesi Alpaslan Türkeş Bulvarı'ndaki evine gelen İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Demirbaş, ilçe vaizi Muhammet Emin Şahin ve diğer yetkililer, aileye acı haberi verdi.

Oğlunun şehadet haberini alan 30 yıllık polis memuru Yusuf Bilgin'i ilçe vaizi Şahin, teskin etmeye çalıştı.

Çok sayıda kişi, taziye için Türk bayraklarıyla donatılan şehidin babaevine akın etti. Şehit polis memuru Bilgin'in naaşının yarın Beypazarı Merkez Yeni Cami'de kılınacak namazın ardından toprağa verileceği öğrenildi.

GAZİANTEP'TE YAS

Şehit olan 3 yıllık özel hareket polisi 23 yaşındaki Ersin Yıldırım’ın Gaziantep’teki baba evine ateş düştü. Serinevler Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haberi, emniyet yetkilileri tarafından verdi. Özel hareket timinde görevli ve bekar olan şehit Ersin Yıldırım’ın babasının evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

YAKINLARINDAN HELALLİK İSTEMİŞ

Şehit polisin dayısı Halil Özkaraman, yeğeniyle en son dün gece görüştüğünü anlatarak, şöyle dedi: "Ben yeğenimle dün gece görüştüm. Bütün yakınları ile görüşmüş ve helallik istemiş. Üzüntümüz ve acımız büyük ama gurur duyuyoruz. Bu Vatan bir şehit verdik, vermeye de devam ederiz. Mayıs ayında doğu görevini bitirip yanımıza gelecekti ama kısmet olmadı. Vatan sağ olsun. Yıldırım’ın cenazesi, bugün ikindi vakti Yeşilkent Mezarlığı’nda defnedilecek.

AMASYA'YA DA ACI HABER

Şehit polis memuru Gültekin Tırpan'ın (26) Amasya'daki baba ocağında yas var. Akbilek Mahallesi'nde yaşayan baba Hüseyin (52) ile anne Neriman Tırpan'a (52) acı haber Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay tarafından verildi.

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı.Bekar olan Tırpan'ın iki kız kardeşinin bulunduğu ve gönüllü olarak özel harekat polisliğini seçtiği öğrenildi.

İdil ilçesi Alanya Caddesinde, PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracının geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve ardından uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu yaralanan 7 polis memuru, kaldırıldığı İdil devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş, ancak tedavi altına alınan yaralı polislerden 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.