Sırrı Süreyya Önder'den flaş açıklama

Sırrı Süreyya Önder'den flaş açıklama

Sayın Öcalan da eğer bu adımlar atılmazsa benimle yapılan görüşmelerin sohbetten öte bir şey olmaz demiştir. Hiç sıkılmadan bizi illegal yola sapmakla suçluyorlar. Evet biz illegal işler yaptık. Bizim yapmamız gereken 3 şey oldu.

Birincisi, esir alınan asklerler için çalışma yaptık. O askerlerin sağ salim dönmesi için çaba gösterdik. Bir milletvekilinin yapmaması gereken birçok diplomasi yürüttük o askerleri sağ salim evlerine getirdik

İkincisi, Lice'de alıkoyulan 2 uzman çavuş için. Hükümetin bizden ricasıyla yaptık. Bir hafta sonra düğünleri olan bu uzman çavuşları burunları bile kanamadan getirdik. 3 gün Lice Dağı'nda dolaştık. Onları yavuklularıyla buluşturduk.

Üçüncüsü, Sülayman Şah Operasyonu. Bizim ne yaptığımızı en iyi bu ülkenin hükümeti ve Genelkurmay'ı bilir. Ordudan orada kalan mühimmatı bu ülkeye nasıl getirildi. Genelkurmay bunlar için de bir açıklama yapması lazım. Sessiz sedasız yaptık.

Bunun karşılığı bizim illegal faaliyetler yürüttüğümüz suçlaması olmamasıydı.

Bu mesele halen toparlanabilir. Biz tartışamalardan kendimizi uzak tutuyoruz. Yaptığımız işler zarar görmesin diye. Bu anlayışla gidilecek yolun sonuna geliyoruz. Bunun karşıtı savaş mı hayır değil. Çünkü bu halk, Öcalan'ın 10 ve 12. maddede açıkladığı bu başlıkları bağrına bastı. Bizim muhattabımız artık Türkiye halklarıdır.

Hükümete buradan son bir uyarı yapıyoruz. Bunun yolu barışı, demokrasiyi terk etmek değildir. Onları yeniden düşünmeye davet ediyoruz.

Bizim açımızdan yolun sonuna geldik. Artık hükümetin devreye girmesi, bize verdiği sözleri tutması gerekir.

Hükümet verdiği sözleri tutmalı, yapacaklarını deklare etmelidir. Biz üzerimize düşen her şeyi yaptık. Öcalan için de geçerlidir. Ama bu onu boşa çıkaran bir tutumdur.

Biz halkımıza, partimize bir hesap vermek zorundayız. Artık görev, hamle hükümetin, Başbakan'ın omuzlarındadır. Biz barışta ısrarlıyız diyorlarsa mutabık kaldığımız izleme heyetini istiyoruz.

* Gültan Kışanak ile Ekrem Dumanlı görüştü iddiası

Kendi yaptıkları işbirliklerine baksınlar. Gizli, hesaplı yapılmış bir görüşme değildir. Kamuya açık bir görüşme. 25 gün önce yapılmış bir görüşmedir.