Sivasspor - Gaziantepspor Maçının Ardından

Sivasspor - Gaziantepspor Maçının Ardından

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Gaziantepspor maçı sonrası yaptığı açıklamada bu tip mağlubiyetlerde sorumluluğun her zaman kendisinde olduğunu söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Gaziantepspor, Sivasspor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi. Sivasspor’un teknik direktörü olarak diploma sorununu halleden Carlos, ilk defa basın toplantısında kameraların karşısına geçti. Maça iyi başladıklarını belirten Carlos, “Pas yaptık oyuna gereken şeyleri yerine getirdik. İkinci yarıya da iyi bir şekilde çıktık o zamana kadar da iyi pas yapıyorduk fakat gol attığımız zaman sıkıntılar başladı bizim için. Çok fazla boşluklar vermeye başladık. Pas organizasyonlarımızı kaybettik. Adamlara çok fazla şut atma şansı verdik. Bunun karşılığında da attıklar şutlarla golleri buldular” dedi.
Ligin başında olduklarını söyleyen Roberto Carlos, “Hiç birimiz böyle bir sonucu böyle bir mağlubiyeti beklemiyorduk. Ama bazı yapılan çabalar sonrasında belki en son nokta eksik kalıyor. Aaatif’in pozisyonu da belki böyle olmuştur. İyi top süren, iyi top saklayan bir arkadaşımız çok çabalayan bir arkadaşımız ama belki en sona ulaştığında eksik yapmıştır. Yavaş yavaş çalışarak bunları hepsini düzeltiriz” ifadelerini kullandı.
Kaleci Korcan Çelikay’ın performansının sorulması üzerine Carlos, “Korcan’la görüşeceğiz eksiklerini gidermeye çalışacağız ama bu tip zamanlarda her zaman oyuncularımızı sakinleştirme onlara pozitif enerji yükleme ve olumlu yönden her şeyi düzeltme çabası içerisine girmemiz gerekiyor. Bu tip mağlubiyetlerde her zaman sorumluluk benimdir kimseye sorumluluk yüklemem ama hatası olsa bile arkadaşlarımızın şuanda pozitif bir şekilde konuşup her şeyi halletmemiz gerekiyor. Mağlubiyet sadece Korcan’ın mağlubiyeti değil bütün takımızın mağlubiyeti” diye konuştu.
Bir basın mensubunun transfer konusunda istediği oyuncuların yönetim tarafından alınmadığı şeklinde sorunun sorulması üzerine Carlos, şunları söyledi:
“Şuanda bundan öte takımının yapması gereken çalışmaları düşünüyorum ben transfer konularına daha çok yönetimimiz ilgileniyor. Tabii ki bir oyuncu aramıza katılırsa iyi bir oyuncu olacaktır, takımımız için en iyisini yapması için biz de elimizden geleni yapacağız. Bir mağlubiyetten sonra bunları açıkçası çok fazla konuşmak ve düşünmek istemiyorum. Daha çok yönetim ilgileniyor şuanda bununla. Biz şuanda takımımız için en iyisini yapmaya çalışacağız. Gelen arkadaşlarımız olursa diğer arkadaşlarımızla beraber takımımız için en iyi 11’i bulup ona göre takımımı için en iyi takımı yapmaya çalışacağız.”
GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise çok yeni bir takım olduklarını belirterek, “Hem bu ligi tanımayan, hem de ilk defa bu ligde oynayan, hem Gaziantepspor ile ilk maçlarına çıkan çok fazla oyuncumuz vardı. O yüzden maça biraz tutuk başladık. Sivasspor’un gücünü, zaaflarını bilerek faydalanmaya çalıştık. Maçın içerisinde istediğimiz gibi bazı pozisyonlar yakaladık ama sonlandırmada problem yaşadık. Üçüncü bölgeye aktaramadık zaman zaman acele ettik. İkinci yarı golü yedikten sonra yaptığımız değişikliklerle biraz da ofansif bir takım olduk. Sivasspor’un savunmadaki zaaflarını çok iyi biliyorduk maç bizim için gelişti. 1-1’den sonra 2-1’e getirdik” dedi.
İbrahim Akın’ın performansının sorulması üzerine Buruk, İbrahim’in hazırlık döneminde iyi işler yaptığını ifade ederek, maçtan önce İbrahim’in Sivasspor’un yorgun olduğu dönemde etkili olabileceğini düşündüklerini söyledi.