Sivasspor’a Kosova’da Sıcak Karşılama

Sivasspor’a Kosova’da Sıcak Karşılama

Sivasspor, Priştine ile oynayacağı hazırlık maçın için Kosova’nın başkenti Priştine’ye geldi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Roberto Carlos ve futbolcuların yer aldığı Sivasspor kafilesine Kosova’nın başkenti Priştine’de sıcak karşılama düzenlendi. Priştine futbol takımı ile yarın hazırlık maçında karşıya karşıya gelecek olan Sivasspor’u Türkiye’nin Prişltine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Priştine Kulübü yetkilileri ile Kosova kurumları temsilcileri tarafından karşıladı.
Kosova’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Sivasspor oyuncusu İbrahim Toraman, “İnşallah bizim için de iyi bir maç olacak. Hem bu arayı en iyi şekilde değerlendireceğiz, hem de sevdiğimiz bir yerde en iyi şekilde karşılaşma oynayıp, eksiklerimizi giderip, en iyi şekilde tekrar başlamayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da İHA mikrofonuna yaptığı açıklamada, ”600 yıl birlikte yaşadığımız soydaşlarımız, dindaşlarımız, dostlarımızla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Türkiye’de de çok sayıda Kosova kökenli insan var, dostlarımız var. Bu birlikteliği kaynaştırmak için bugün buradayız. Yarınki karşılaşmayı, spor alanında da her iki ülke arasında oynanmış olan milli takımımızın karşılaşmasının bir devamı olarak düşünebiliriz. Spor alanında Kosova ile bu tür aktiviteler yapmak gerçekten memnun ediyor. Burada olmak bizi ayriyetten memnun ediyor” diye konuştu.
Sivasspor ile Priştine arasında yarın Priştine Kent Stadı’nda oynanacak maç, TSİ 18.00’da başlayacak. Kırmızı-beyazlı ekibin kafilesinde, izinli Ahmet Şahbaz ve sakatlığı devam eden Macauley Chrisantus ile ülkelerinin milli takımlarında bulunan Aatif Chahechouhe, Manuel Da Costa ve Cihan Özkara yer almadı.