Sivas’ta 50 Kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Aldı

Sivas’ta 50 Kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Aldı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından açılan uygulamalı girişimcilik kursu kapsamında 50 girişimci adayı belge almaya hak kazandı.
Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında imzalanan ortak protokol sonrasında Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursu açılmıştı. Yapılan mülakat sonrasında kurslara katılan girişimci adayları, eğitimlerini tamamladı. KOBİ Danışmanı Serdar Sakın tarafından verilen eğitimler 70 saat sürdü.
İki etap kursun tamamlandığını ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, amaçlarının yeni girişimcileri ortaya çıkarmak ve KOSGEB desteklerinden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
KOSGEB Müdürlüğü ile yaptıkları eğitimlerden sonra Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü ile birlikte girişimcilik eğitimlerini devam ettirdiklerini vurgulayan Köksal, “Girişimcilik eğitimlerimizin iki etabını tamamlamış bulunuyoruz. Kurslarımızdan şu ana kadar 50 girişimci adayı eğitim almıştır. Esnaf teşkilatı olarak devlet desteklerinden vatandaşlarımızın yeterince faydalanmasını ve işyeri açarak istihdam sağlamalarını arzu ediyoruz. Üçüncü etap kursumuzun tamamlanmasının ardından kursiyerlerimizin belgelerini vereceğiz.”dedi.