Sivas’ta Piknikçiler Orman Yangınına Neden Oldu

Sivas’ta Piknikçiler Orman Yangınına Neden Oldu

Sivas’ın Zara ilçesinde piknikçilerin çıkardığı iddia edilen orman yangınında ilk belirlemelere göre yaklaşık 100 hektarlık alan zarar gördü.
Yangın sabah saatlerinde 08.30 sıralarında Zara ilçesine bağlı Akören ve Karacahisar köyleri arasında bulunan ormanlık alanda çıktı. Pikniğe giden vatandaşların çıkardığı iddia edilen yangın kısa sürede rüzgarında etkisiyle büyüyerek tüm ormana yayıldı. Yangının ihbar edilmesi üzerine olay yerine Sivas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Köylülerin de kazma-kürek ile müdahale ettiği yangında ekipler, rüzgarın da da etkisiyle yangını söndürmede yetersiz kalınca Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünden takviye ekip istendi. Müdahalede güçlük çekilen yangının köylere sıçrama ihtimaline karşı vatandaşların endişeli bekleyişi sürüyor.
Yanan alana yol olmadığı için itfaiye yangına müdahale etmekte zorlandı. Arazözler ve iş makinelerinin de yardımıyla itfaiye için yol açma çalışmaları yapıldı. Vatandaşlar, bölgeye yangın söndürme uçağının gönderilmemesine ise tepki gösterdi.
Akören köyü sakinlerinden Ramazan Dilli, “Sabah köyümüzden pikniğe gidenler kaza ile bir yakın çıkarmış. Köy sakinleri olarak traktörle söndürmeye çalıştık, müdahale ettik ama gücümüz yeterli gelmedi. İtfaiyelerimiz geldi, yollarımızda sıkıntılı olduğu için yetişemedik. Çoğu yere arazözler, greyderler, paletli makinelerimiz geldi ve şu anda da yangın hala devam etmektedir. Şu anda köyümüz de tehdit altındadır” dedi.
Ekipler, 16 saattir süren yangını kontrol altına alıp söndürmek için başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.