Sivas’ta Yeni Adli Yılın Açılışı Yapıldı

Sivas’ta Yeni Adli Yılın Açılışı Yapıldı

Sivas’ta 2014-2015 adli yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İcral tarafından Adalet Sarayı’nda bulunan konferans salonunda düzenlenen adli yılı açılış törenine Vali Alim Barut, 5’inci Piyade Er Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahrettin Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Semih Coşkun, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, Baro Başkanı Muharem Eliş, avukatlar ve adliye personeli katıldı.
Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Murat İcral yeni adli yılın hayırlı olmasını dileyerek, adliyenin işleyişi hakkında katılımcılara bilgi verdi.
2014-2015 adli yılın hayırlı olmasını dileyen Baro Başkanı Muharrem Eliş ise, ebediyete intikal eden meslektaşlarına Allah’tan rahmet diledi. Eliş, “ Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Atatürk ‘İstiklal, istikbal, Hürriyet her şey adaletle kaimdir’ sözleriyle adaletin ehemmiyetini vurgulamıştır. Toplumlarda devlete duyulan ihtiyaç, adalete olan ihtiyaca bağlı olarak gelişmiştir. Devletler ancak hukukun üstünlüğü esası üzerine kurulursa sağlıklı ve daha uzun süre yaşarlar” dedi.
Törenin ardından düzenlenen kokteyl ile program sona erdi.