Siverek Zabıtasından Dilenci Operasyonu

Siverek Zabıtasından Dilenci Operasyonu

Siverek zabıta ekipleri Suriyeli veya Kobanili olduklarını söyleyerek halkın duygularını istismar eden dilencilere operasyon düzenledi. Suriye olmadığı belirlenen şahıslar şehir dışına çıkarıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Son günlerde ilçemizde sayıları artan vatandaşlarımızın şikayetine neden olan dilenciler, özellikle vatandaşların hassas olduğu Suriyeli mültecileri kullanarak kendilerine ‘Biz Suriye’den, Kobani’den geldik, mağduruz’ diyerek halkın dini ve merhamet duygularını istismar eden, aynı zamanda Suriyeli kardeşlerimizi de rencide eden bu kişilere yönelik yaptığımız denetimlerde bunları toplayıp zabıta merkezine getirdik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda hiçbirinin Suriyeli olmadığını tespit ettiğimiz bu kişiler, kendilerine dilenilenciliği meslek edinmiş 6 bayan, iki çocuk zabıta ekiplerimiz tarafından şehir dışına çıkarıldı” dedi.
Baydilli, vatandaşların bu kişilere itibar etmemelerini, böyle durumlarda ise zabıtaya haber vermeleri gerektiğini söyledi.