Siverek’te Öğrenciler ‘kardeş Aile’ Projesi Başlattı

Siverek’te Öğrenciler ‘kardeş Aile’ Projesi Başlattı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Suriye’den gelerek Siverek ilçesine yerleşen Suriyeli ailelere yönelik ‘Her Sınıfın Bir Kardeş Ailesi Olsun’ kampanyası başlattı.
Projeyle ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Ali Gedikli, “Bir süre önce Siverek Belediyesinin katkılarıyla ilçede yaşayan Suriyeliler için ‘Her eve bir soba’ kampanyası başlatmıştı. Biz o kampanyaya 20 sobayla destek sunup sobaları ailelere götürüp teslim ederken, Suriyeli kardeşlerimizin çok zor şartlarda yaşadıklarını gördük. Kardeş aile projesi kafamızda o zaman oluştu. 34 sınıfımızın öğrencileri ile öğretmenlerimizle konuştuk. Suriyeli kardeş aile projesini bugün itibarıyla hayata geçirdik. Ailemizi ziyaret edip temel ihtiyaçlarını karşıladık. Bu aileleri okullarımıza evlerimize davet ettik, buradaki amaç bu ailelerle kaynaşmaktır”
Okul öğretmenlerinden Büşra Selcan Yıldız, öğrencilerle birlikte aileleri ziyaret ederek ihtiyaçları tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.
Suriyeli Güli Muhammed, öğrencilerin ve öğretmenlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.