Slaven Bilic ''Türkler'e gülerdik''

Slaven Bilic ''Türkler'e gülerdik''

Lig TV'ye konuk olan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, önemli açıklamalarda bulundu.

Passolig ugulamasını "Çok kötü bir uygulama" sözleriyle sert biçimde eleştiren Hırvat teknik adam, Sivasspor maçını Ankara'da oynamak zorunda kalmaları üzerine de İstanbul kulüplerine tepki gösterdi: "Anlayamadığım şu; biz İstanbul'un önemli bir takımıyız ve İstanbul'da bir sürü stat var. Ama niye kimse bize stadını kiralamak istemiyor; bunu anlayamıyorum!"

''Çek maçı ölüm kalım maçı değil''

Programa Milli Takımımızın Çek Çumhuriyeti ile oynayacağı maçla ilgili konuşarak başlamak isteyen Biliç "Bu çok önemli bir maç ama ölüm kalım maçı değil. Çekler çok iyi başladı sahasında Hollanda'yı yenerek. Grupta sadece 10 maç var ve tabii ki her maç çok önemli. Benim milli takımdan şöyle bir tecrübem var. Bu maç nasıl biterse bitsin mücadele devam edecek. Çünkü UEFA'nın yaptığı değişiklikle ilk 2 takım doğrudan gödecek, en iyi 3. doğrudan gidecek ve diğer üçüncüler de play off oynayacak. Dolasıyılma bu maç çok önemli ama asla ve asla ölüm kalım maçı değil." dedi.

''Dedikodu dinleyip Gökhan'a tepki göstermeyiz''

Gökhan Töre hakkındaki iddialara da değinen Hırvat hoca, "Olayla ilgili ne oldu bitti bilmiyorum ama anlatılanlar film senaryosu gibi. Gökhan çok duygusal ve genç bir oyuncu. Biz ona destek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Dedikoduları dinleyerek ona bir tepki vermeyeceğiz. Ne olup bittiğini dinledikten sohra reaksiyon vereceğiz. Biz Gökhan'ın arkasındayız. Ben öğretmen değilim, insanlara vaaz vermeyi sevmem. Terim usta bir hoca. Bu konunun bir an evvel çözüme kavuşması herkes için en iyisi olacak" diye konuştu.

''Aynı anda hem milli takımı hem kulüp takımı çalıştırmam''

Bilic, "Teklif gelse hem kulüp hem de bir milli takımı aynı anda çalıştırır mısınız?" sorusana temkinli yaklaştı. Bunun çok büyük bir sorumluluk olacağını belirten Bilic, "Hırvatistan'ın başındayken büyük bir kulüpten böyle bir teklif aldım, federasyon başkanından izin de aldım ama bu kadar büyük bir sorumluğu kabul etmek istemediğim için teklifi reddeddim" dedi.

''Türklere gülerdi''

Slaven Bilic, yönetimden sözleşme uzatma teklifi gelse ne yanıt vereceği yönündeki bir soru üzerine ise "Burada çok iyi bir ortam var, sözleşme devam ederken işimize konsantre olmalıyız. Zamanı gelince konuşuruz" diye yanıt verdi. Burada ailesinin ve yardımcılarının da çok mutlu olduğunu ifade eden Bilic, "Ama herşey başarıya bağlı ve başarı olmazsa Türkiye'de süreç çok daha hızlı işliyor. Hocaların kaderi sonuçlarla çiziliyor. Garry Neville'in bir tespiti vardı, ''Biz Türklere, İtalyanlara teknik direktörleri çabuk kovdukları için gülerdik'' demişti. Hocalarını çok çabuk kovuyorlar diye... Çünkü o zamanlar Preimer Lig'de hocaların ortamala süresi 3-4 seneydi ama artık orada da 40 aya kadar düştü. Artık Türklere, İtalyanlara gülemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Bilic'i kızdıran soru

Bilic, kendisine yöneltilen "Beşiktaş Süper Lig'de sadece 5 gol atabildi" şeklindeki eleştiriye ise tepki gösterdi: "Fenerbahçe, Galatasaray kaç gol attı? Siz her maçımızı izliyorsunuz, bir ofansif mi defansif mi oynuyoruz? Kızdığımdan söylemiyorum ama neden bizim yaptıklarımız yeterli gelmiyor? Attığımız golden memnun olmayanların başında ben geliyorum zaten"

''Passolig çok kötü bir uygulama''

Hırvat teknik adam, son dönemde çok eleştiri alan Passolig uygulalasına ise tepki gösterdi. "Passolig çok kötü bir uygulama" diyen Bilic "Çünkü bizler taraftar için oynuyoruz ve onlarsız bir futbol atmosferi oluşturmak imkansız" dedi.

''Niye bize stat kiralamıyorlar''

Slaven Bilic, Olimpiyat Stadı dışında İstanbul'da maç oynayacak bir stat bulamamalarına da tepkiliydi. Olimpiyat'ın zemini için çalışma başlatıldığını, tesislerdeki zeminlerin ise çok güzel hale getirildiğini belirten Beşiktaş Teknik Direktörü, "Anlayamadığım şu; biz İstanbul'un önemli bir takımıyız ve İstanbul'da bir sürü stat var. Ama niye kimse bize stadını krilamak istemiyor; bunu anlayamıyorum!" diye tepkisini dile getirdi.

''Avrupa Lig'inde şansımız çok yüksek''

Bilic, Avrupa Ligi'nde şanslarının çok yüksek olduğunu da söyleyeyerek "Daha çok puan almalıydık, özellikle ilk maçta. Tottenham'a karşı en iyi performanslardan birini ortaya koyduk, kazabilirdik; lakin Londra'da 1 puan da iyidir. Ama grupta çok yüksek bir şansımız var" dedi.

''Hakemler yeteri kadar cesur değil, çünkü...''

Maç bitimlerinde mutlaka saha kenarında bekleyip hakemleri tebrik ettiğinin hatırlatılması üzerine ise Bilic şunları söyledi: "Hakemler çok zor bir meslek icra ediyor. Bazen siz bile burada bir pozisyonla ilgili karara varmak için 20 kez durduruyorsunuz görüntüyü. Hakemler ise o saliselik dilimde karar veriyor. Neden yeteri kadar cesur değliler? Çünkü biliyorlar ki tüm Türkiye onu izliyor, yargılıyor ve deyim yerinde ise Big Brother (Büyük Birader) tepelerinde onları izliyor. Sürekli tekrarlananan pozisyonlar, yapılan eleştiriler büyük bir baskı yaratıyor ve bunu kaldırmak kolay değil. Şunu biliyorum ki büyük çoğunlukla kasıtlı hata yapmıyorlar. Ama şunu da söylemek lazım; teknik direktörler ve takımlar olarak daha iyi yönetimleri hak ediyoruz"