Sneijder anlaşmaya vardı!

Sneijder anlaşmaya vardı!

Goal.com İtalyan kulüp ile Sneijder'in anlaşmaya vardığını duyurdu. Juventus ile anlaşan Wesley Sneijder'in Galatasaray'ın da ikna olması durumunda imzayı atması bekleniyor.

Goal İtalya'ya yakın kaynaklar, Hollandalı yıldızın Juventus ile görüştüğünü ve ilk etapta talep ettiği ücretten fedakarlık yaparak anlaşmanın yolunu açtığını belirtti.

İlk görüşmede Juventus'tan yıllık 5.6 milyon avro talep eden Sneijder'in 4.5 milyon avroya kadar düşüş yaptığı belirtildi.

GALATASARAY BEKLENİYOR

Sneijder ile anlaşma sağlayan Juventus'un ise oyuncunun bonservisini halen elinde bulunduran Galatasaray'a önce satın alma opsiyonlu kiralama teklif ettiği ifade edildi. Ancak bu talep Galatasaray tarafından olumsuz karşılandı.

De Telegraaf'a konuşan Sneijder'in menajeri Guido Albers ise Juventus flörtünü doğrularken, artık imzaların kulüplerin anlaşmalarından sonra atılacağını da ifade etti.

"KABUL EDERLERSE ONU ALIRIZ"

Juventus CEO'su Giuseppe Marotta, Wesley Sneijder'i renklerine katmak istemelerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Giuseppe Marotta, İtalya derbisi olarak adlandırılan Juventus-Inter maçı öncesi yayıncı kuruluş Sky Sport mikrofonlarına konuştu. Siyah-beyazlı ekibin üst düzey yöneticisi Marotta'ya, "Sneijder çok pahalı bir futbolcu. Yine de onu alacak mısınız?" diye soruldu.
Marotta ise buna, "Hollandalı (Sneijder) çok değerli ve oyun taktiğimize çok uygun bir oyuncu, ama halen görüşmelere başlamış değiliz. Aslında Sneijder'ın da bir ortam değişimini arzu ettiğini biliyoruz" diye karşılık verdi.

"SNEIJDER İÇİN İSTENEN RAKAMLAR VERMEYE NİYETİMİZ YOK"

Söz konusu olası transfer için şimdiye kadar ortaya atılan rakamların önemli ve yüksek rakamlar olduğunu söyleyen Marotta, "Ancak bizim bu rakamları ödemeye niyetimiz yok. Şu anki takımımız da zaten teknik direktörümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak durumda" dedi.

Galatasaray'ın kapısını henüz resmen çalmadıklarını dile getiren Marotta, ancak sadece kendi belirledikleri şartlar kabul edilirse Sneijder'ı alabileceklerini de ekledi.

"BİR FIRSAT GÖRMÜYORUZ"

Sneijder'ın, Juventus'un Şampiyonlar Ligi kadrosunda yer alamayacağı hatırlatılan ve onu, Serie A'ya yatırım yapmak için isteyip istemedikleri sorulan Marotta, "Hayır, mesela zaten Roberto Pereyra'ya (orta saha) sahibiz ve o da değerli bir futbolcu olduğunu ortaya koyuyor. Ara transfer dönemi fırsatları kaçırmamak için yapılır. Biz de, ancak işimize gelen bir şey olursa bundan faydalanırız. Yani hem kalite hem de ekonomik bakımdan. Ancak şimdi böyle bir fırsat görmüyoruz. Ara transfer döneminde acil bir ihtiyacımız da yok" diye sözlerini sürdürdü.

Sneijder'ın menajeri, başarılı oyuncunun Galatasaray'dan ancak 20 milyon Euro karşılığında alınabileceğini söylerken, Juventus'un ise en fazla 5 milyon Euro'ya kadar çıkabileceği öne sürülmüştü.

Juventus Teknik Direktörü Massimo Allegri de yaptığı açıklamalarda Sneijder ile ilgilendirdiklerini dillendirmişti.