Şoför esnafından hurda araç düzenlemesine destek

Şoför esnafından hurda araç düzenlemesine destek

Apaydın, yazılı açıklamasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde  bulunan 1997 model ve daha eski taşıtların hurdaya ayrılarak tescil kaydının  silinmesi durumunda ödenmemiş vergi cezaları ile tescil plakasına kesilen idari  para cezalarının tahsilinden vazgeçilmesini içeren kanun teklifini değerlendirdi.

Hem çevre kirliliğinin önlenmesi hem de ekonomiye katkı sağlanması  bakımından bu teklifin çok önemli olduğunu vurgulayan Apaydın, Maliye  Bakanlığının hurda konusundaki düzenlemesini uzun zamandır beklediklerine dikkati  çekti. Apaydın, şunları kaydetti:

"Teklifin yasalaşmasıyla takozda ve otoparklarda bekleyen binlerce  araç ekonomiye kazandırılacak. Halen ticari araçlarını yenileyen esnafımız için  ÖTV indirimi devam ettiği için hurda araç düzenlemesi şoför esnafımıza bir  piyango gibi olacak. Ticari araçlarımızın yenilenmesi için bu fırsatı esnafımızın  iyi değerlendirmesi gerekir. Kısa sürede teklifin yasalaşmasıyla piyasalarda  büyük bir hareketlenme olmasını bekliyoruz. Çalışamaz durumda olan şoför  esnafımız da yeniden işine odaklanarak çalışmaya başlayacaktır. Şoför esnafımız  hiç kuşkusuz ekonomik sıkıntı içinde ayakta kalmaya çalışıyor. Alınan bu karar  esnafımız için çok önemli ve olumludur."

Türkiye'nin her yıl demir çelik hurdası için 9 milyar dolara yakın  ithalat yaptığını belirten Apaydın, düzenlemeyle hurda ithalatının önüne  geçileceğini ifade etti.