Sofuoğlu’ndan Miynat Ve Ev’e ’hayırlı Olsun’ Ziyareti

Sofuoğlu’ndan Miynat Ve Ev’e ’hayırlı Olsun’ Ziyareti

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, görevlerine yeni atanan CBÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynat ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Ev’e ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulunarak yeni görevlerinde başarı diledi.
Sofuoğlu’na ziyaretlerinde, CBÜ Eğitim-Bir-Sen Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilal Elbir ve Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti.
Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu gerçekleştirdiği ziyaretlerde Eğitim-Bir-Sen’in sendikacılık anlayışı ve çalışmaları hakkında yeni dekanlara bilgi verdi.
Sofuoğlu, “Türkiye’de gerçek anlamda ilk sendikal hareket yedi güzel adamdan biri olan rahmetli genel başkanımız Mehmet Akif İnan tarafından başlatılmıştır. Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak bizler sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak nerede kanayan yara var ise biz oradayız. Toplumsal yaralara merhem olmak adına büyük gayret sarf ediyoruz. Arakan’da, Gazze’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da kısaca nerede bir zulüm var ise karşısında durarak dünya mazlumlarının yanında olduk. Soma ilçemizde yaşanan maden faciasında yine ilk müdahale eden, yardıma koşan, mağdurlara yardım elini uzatan Eğitim-Bir-Sen olmuştur. Bize göre sendikacılık; Değerlerimiz doğrultusunda Hakkın yanında durmak kadar, yanlışlara ve zulme karşı çıkıp, ‘kral çıplak’ demektir. Bizim tarafgirliğimiz, adamcılık üzerine değil hakperestlik üzerine kuruludur” dedi.
Ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getiren İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Mustafa Miynat ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Halit Ev ise görev değişimlerini bir hizmet yarışı olarak gördüklerini üniversitenin kalkınmasına başta CBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi olmak üzere ekip olarak katkıda bulunacaklarını belirttiler.