Soğuk hava deposu hayatını kurtardı

Soğuk hava deposu hayatını kurtardı
Bahçelievler’de bir market yandı. Soğuk hava deposuna sığınan iş yeri sahibi Mustafa Yaz isimli vatandaş yangından şans eseri yara almadan kurtuldu.

Bahçelievler Merkez Mahallesi Taşova Sokağı’nda bulunan markette 06.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Marketin altında bulunan depoda uyuyan iş yeri sahibi Mustafa Yaz bir anda panikledi. Alevler marketi sarınca, iş yerindeki Mustafa Yaz, dükkânının altındaki soğuk hava deposuna girdi ve yakınlarını cep telefonuyla aradı. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürerek kontrol altına aldı. Soğuk hava deposunda mahsur kalan Yaz, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak dışarı çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen Yaz’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Marketin yanında bulunan apartman altında ki trafonun tehlike oluşturduğu gerekçesiyle apartman sakinleri tarafından tepki gösterilerek, trafonun bir an önce yetkililer tarafından kaldırılmasını istedi.

Yangından sağ kurtulan Mustafa Yaz, “ Elektrik kontağından oldu. Başka bir şey bilmiyorum. Aşağıda soğuk hava deposu var oraya saklandı. Oraya duman gelmiyordu sonra itfaiye geldi kurtardı.” dedi.