SOMALİLİ ÖĞRENCİLER MEVLİD-İ NEBEVİ KONFERANSI İÇİN İHLAS VAKFINDA BİR ARAYA GELDİLER

SOMALİLİ ÖĞRENCİLER MEVLİD-İ NEBEVİ KONFERANSI İÇİN İHLAS VAKFINDA BİR ARAYA GELDİLER

İstanbul’da üniversite öğrenimlerini sürdüren ve İhlas Vakfı yurtlarında kalan seksen civarında Somalili öğrenci Mevlid-i Nebevi konferansı sebebi ile bir araya geldiler.
İhlas Vakfının Bahçelievler’de ki merkezinde gerçekleşen Mevlid-i Nebevi konferansına İngiltere’den Somalili Müderris Şeyh Ahmet Ali Jama, Şeyh Abdülhamid ve İhlas Vakfı Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık katıldı. Program Somalili bir öğrencinin Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ev sahibi olarak programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, Somalili kardeşlerimiz ile bu güzel program sebebi ile bir arada bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Prof. Varlık, İhlas Vakfı olarak her zaman Somalili kardeşlerimizin yanında olacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.
Somalili Müderris Şeyh Ahmet Ali Jama ve Şeyh Abdülhamid, Peygamber efendimizin üstünlüklerini ve faziletlerini geniş bir şekilde öğrencilere anlattı. Daha sonra Somalili öğrenciler, Peygamber efendimiz için yazılmış olan şiir ve naatları okuyarak manevi bir ziyafet verdi. Programın sonunda misafirlere akşam yemeği ikram edildi.
Konferans bitiminde, Müderris Şeyh Ahmet Ali Jama ve Şeyh Abdülhamid İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay’ı ziyaret etti. Şeyh Ahmet Ali Jama ve Şeyh Abdülhamid, İhlas Vakfının Somali’ye yaptığı yardımlar, Somalili öğrencilere sahip çıkılması ve gerçekleşen konferansa ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkürlerini belirtti.
İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay’ da, Şeyh Ahmet Ali Jama ve Şeyh Abdülhamid’e Mevlid-i Nebevi konferansına ev sahipliği yapma fırsatı verdiklerinden dolayı teşekkür etti. Okyay, hayırseverlerin yardımlarını Somali’ye ulaştırmaya devam ettiklerini, Türkiye’ ye üniversite öğrenimi için gelen öğrencilere yurtlarda sahip çıktıkları ifade ederek sözlerini tamamladı.