Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Çiftçileri Sertifikalı Tohum Kullanmaları Konusunda Uyardı

Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Çiftçileri Sertifikalı Tohum Kullanmaları Konusunda Uyardı

Yozgat’ın Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, çiftçilerin yeni ekim hazırlıklarına başladıklarını belirterek, çiftçilerin yeni ekim döneminde sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.
Çiftçilerin daha kaliteli ve yüksek verim elde etmeleri için sertifikalı tohum kullanmalarını isteyen Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık ,“Çiftçilerimizin bir çoğu yıllardır aynı tohum üzerinden ekim yapıyorlar. Buda yüksek verimi ve kaliteyi düşürüyor. Bu açıdan sertifikalı tohum ekmeleri halinde daha kaliteli ve yüksek verim elde edebilirler. Bir dekar araziye çiftçi kendi tohumundan 26-27 kiloya kadar ekim yapılırken, sertifikalı hububat tohumluktan 20-22 kilo ekilmektedir. Sorgun Ziraat Odası olarak yıllık 500 ton civarında sertifikalı tohum satışı yapıyoruz” dedi.
Çiftçinin yeni ekime başlamadan önce mutlaka Ziraat Odası Mühendisleriyle fikir alış verişinde bulunmaları gerektiğini vurgulayan Tuzlacık, “Çiftçimiz ekim yapmadan önce mutlaka ziraat odamıza uğrayarak ziraat mühendislerimizden ekim hakkında gerekli bilgi alabilirler. Çiftçilerimizin hangi tarlaya hangi tohumu, dekar başına kaç kilo tohum atılması gerektiğini ve hangi derinlikte ekilmesi gerektiği konularına bilgi alabilirler ” diye konuştu.