Sp’den Ak Parti’ye Ziyaret

Sp’den Ak Parti’ye Ziyaret

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, il teşkilatı ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda’yı ziyaret etti.
Van’da yaşanan olaylar ve sorunların çözümü için temaslarını sürdüren SP Başkanı Özay İlhan ve il yönetimi bu kapsamda AK Parti’yi ziyaret etti. SP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fetullah Erbaş ve il temsilcileri ile birlikte Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’yı makamında ziyaret eden İlhan, amaçlarının Van’da yaşanan sıkıntıları, olayları ve bunların çözümü noktasında bir araya gelmek olduğunu belirtti. Van’da son yıllarda sadece iki partinin miting yapar hale geldiğini vurgulayan İlhan, “Özellikle Ak Parti mitinginin sonrasında kadınlara ve çocuklara saldırı gerçekleşiyor. Bunun yanında mobese direkleri indiriliyor, esnafın camı kırılıyor. Bunun yanında vatandaşlara haraç tehditleri olduğu söyleniyor. İlde yaşanan bu sorunların giderilmesi noktasında siyasi partilerimizle bir araya gelip çözüm noktasında yapabileceklerimizi görüşüyoruz” dedi.
Şehirde huzurun tesis edilmemesi durumunda başka illere göçlerin yaşanabileceğine değinen İlhan, “Knetin saygın insanları her gün kamyonları evin önüne yanaştırıp, İstanbul’a Ankara’ya, İzmir’e Antalya’ya gidiyorlar. Van da ne yazık ki bir ham nüfus alıyor. Bu ham nüfus da ilde huzursuzluğu daha da arttırıyor. İşsizlik her geçen gün artıyor. Bu kapsamda Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) tüm siyasi partilere gönderdiği mektup çerçevesinde böyle bir işe öncülük edelim dedik. Dilerim en kısa zamanda bu sorunlar çözülür” şeklinde konuştu.
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da, sorunların tespitinin kolay olduğunu, bunun yanında çözümün üretilmesi ve beyan edilmesinin daha da güzel olacağını vurgulayarak, “Van TSO‘nun yaptığı girişim, çok fazla tespitler ve çözüm önerileri içermese bile bu konuda sadece siyasi partilerin harekete geçmesi noktasında talepleri söz konusudur ama bana göre teşhis konulmamış. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Öncelikle burada ne var, Van’da ne var bunun üzerine tartışılması lazım. Önce bunda birleşip bir araya gelinmesi, sorunların tespit edilmesi ve ne yapılabilir konusunda çözüm üretilmesi daha da güzel olacaktır” ifadelerini kullandı.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.