Sudan 5 çuval Kur'an-ı Kerim çıkartıldı!

Sudan 5 çuval Kur'an-ı Kerim çıkartıldı!
Siirt-Eruh karayolu 10. kilometresinde Botan Çayı’na atılmış Kur’an-ı Kerim gören gençler durumu Siirt Çevre ve Kültür Derneğine bildirdi. Dernek üyesi Murat Gül beraberinde dernek üyeleriyle, ihbar üzerine Botan Çayı’nda yaklaşık 3 saatlik uğraş sonucu suda 5 çuval dolusu çoğu Kur’an-ı Kerim ve dini kitap topladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Gül, gördükleri manzara karşısında şaşırdıklarını belirterek, “Kimler tarafından ve hangi amaçla öğrenemediğimiz suya atılmış Kur’an-ı Kerim bulduk. Çoğu yıpranmamış ve yeni durumda olan bu mukaddes kitapları yaklaşık 3 saat uğraş sonucu topladık. Burada yaptığımız incelemede ve görgü tanıklarının ifadelerine göre, barajın alt kısmında bir kısım insanlar tarafından çuvallarla Kur’an-ı Kerimler suya atılmış. Üyeler ile birlikte su kenarına atılan ve ıslanan kitapları toplayarak muhafaza altına aldık. Bir kısmı da atılan suda dağılmış ve su kenarına saçılmıştır. Bu mübarek Kurban Bayramında bu manzara bizi derinden üzdü” dedi.

Birilerinin Kur’an-ı Kerimleri imha etmek için böyle bir yönteme başvurduğunu belirten Gül, ancak bunun mantıklı bir imha yöntemi olmadığını ifade ederek, “Biz insani görevimizi yaptık ve su kenarına dağılan Kuran-ı Kerimleri topladık. Bunları güzel bir şekilde çuvallara yerleştirerek muhafaza ettik. Bu konuda İl Müftülüğüne çağrıda bulunarak, gelip onlara topladığımız Kuran-ı Kerimleri teslim edebiliriz” diye konuştu.
Çuvallara konulan Kur’an-ı Kerimler dernek binasına götürüldü.