Sudanlı İş Adamı Heyetinden Satso’ya Ziyaret

Sudanlı İş Adamı Heyetinden Satso’ya Ziyaret

Türkiye ile ticaret yapmak ve müşterek iş imkanlarını yerinde görerek değerlendirmek amacıyla ülkemizi ziyaret eden Sudan’lı işadamları heyeti, HAYSİAD Sakarya İl Temsilcisi ve Hayrat Vakfı Sakarya Temsilcisi’nin katılımı ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Sakarya’nın sosyo ekonomik durumu ve yatırım avantajları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Sudan Bölge Valisi, Parlamento başkanı, maliye bakanlığı temsilcisi, sivil savunma teşkilatı temsilcisi ve iş adamlarından oluşan Sudan heyeti SATSO Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci’den, Sakarya’nın gelişim süreçleri hakkında tavsiyeler almak istediklerini dile getirdiler.
Sakarya tanıtım filminin ardından konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, “Biz hem tarım hem sanayi kentiyiz. Turizm alanında da eşsiz doğal güzelliklere sahip bir bölgede yer alıyoruz. Sakarya olarak bizim işimiz üretmek, son 10 yılda Sakarya çok büyük gelişme ve büyüme kaydetti bu başarıda azimli iş dünyasının payı büyüktür. Özellikle işgücü konusunda iş üretme kabiliyeti yüksek bir iliz. Toyota fabrikası’nın dünyada sıfır hata ile üretim yapan tek yeri, Sakarya’daki fabrikasıdır. Bu da bizim işçilik kalitemizi göstermektedir” dedi. Sudan Bölge Valisi ise ülkenin yatırım avantajları ve ekonomisi ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında en önemli yatırım alanının tarım olduğuna dikkat çekti. Vali konuşmasında “Sudan’da tarım en önemli geçim kaynağı ve yatırım aracıdır. Bulunduğumuz coğrafyaya göre su sorunumuz yok ve insan gücü potansiyelimiz yüksek. En önemli tarım ürünü buğdaydır Ülkedeki buğday üretimi tüm Arap ülkelerine yetecek düzeydedir. Pamuk da önemli bir ürünümüz. Tüm dünyaya pamuk üretecek tarım alanına sahibiz, ancak yüzde 13’ünü kullanıyoruz” diye konuştu. Söz konusu ziyaret iki bölgenin işbirliği potansiyeli üzerine değerlendirmelerin ardından sona erdi.