ŞÜKRÜ GENÇ’E, KIRMIZI GÜLLÜ “CHARLİE HEBDO” PROTESTOSU

ŞÜKRÜ GENÇ’E, KIRMIZI GÜLLÜ “CHARLİE HEBDO” PROTESTOSU

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Peygamber efendimize hakaret içeren karikatürü yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ne destek ziyaretinde bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye meclisinde protesto edildi.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, Hazreti Muhammed’e (S.A.V) hakaret içeren Charlie Hebdo dergisinin karikatürünü yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği destek, Sarıyer Belediye Meclisi’nde de protesto edildi. Geçtiğimiz hafta, çoğunluğu AK Partili vatandaşlardan oluşan bir grup tarafından Sarıyer Belediyesi önüne siyah çelenk konularak protesto edilen Şükrü Genç’i Sarıyer Belediye Meclisinde de protesto eden AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, meclis salonunu, kırmızı gül bırakarak terk ettiler.
Sarıyer Belediye Meclisi salonuna, Peygamber Efendimizi temsil eden kırmızı güllerle gelen AK Partili Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri gündemin okunmasının ardından, üzerlerinde “Peygamber Eefendimize yapılan saygısızlığı ve ona destek verenleri kınıyoruz” yazan dövizleri ve gülleri meclis salonuna bıraktılar.
Protesto eylemiyle ilgili açıklama yapan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nurettin Çelik şu şekilde konuştu: “Peygamber Efendimize yapılan bu saygısızlık kadar, buna destek verilmesini de kınıyoruz. AK Parti üyeleri ve bir grup vatandaşımızın demokratik hakkını kullanarak Sarıyer Belediyesinin önüne siyah çelen koymasının ardından, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri olarak birler de tepkimizi gayet naif bir tutumla, yanımızda getirdiğimiz kırmızı gülleri meclis salonuna bırakarak gösterdik. İnanca hakaretin ve kutsal değerlerimize yapılan saygısızlığın fikir özgürlüğü anlamına gelmediğini bir şekilde anlatmamız lazımdı. Bizler de bu yolla tepkimizi dile getirmeyi tercih ettik. Destek veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.”