Sultangazi’de Cirit Heyecanı

Sultangazi’de Cirit Heyecanı

Sultangazi Belediyesi’nin “4. Atlı Cirit Şöleni” kapsamında düzenlediği cirit oyunları renkli görüntülere sahne oldu. Atlar üzerinde maharetlerini sergileyen binicilerin birbirinden zorlu hareketlerle yaptıkları gösteri nefesleri kesti.
Sultangazi Belediyesi, Orta Asya ve Anadolu’da yüzyıllardır oynanan ata sporu heyecanını “4. Atlı Cirit Şöleni”nde yeniden canlandırdı. Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen cirit şölenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Murat Atım ve birçok vatandaş tribünlerden izleyerek cirit heyecanına ortak oldu.
Rekabet ve heyecanın bir arada olduğu atlı cirit şöleni müsabakaları Mehter Marşı eşliğinde cirit takımlarının protokolü selamlaması ile başladı. Mücadele edecek ekipler arasında Erzurum Atlı Spor Kulübü, Sivas Önder Atlı Spor Kulübü, Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü ve Bayburt Üniversitesi Atlı Spor Kulübü takımları yer aldı. İlk müsabaka Erzurum Spor Kulübü ve Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü arasında gerçekleşti. Özel yetiştirilmiş atlar üzerinde maharetlerini sergileyen binicilerin birbirinden zorlu hareketlerle yaptıkları gösteri nefes kesti.
Gösterileri geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Altunay, "Çocuklarımızı kent ormanımızda bu tür oyunlar için eğitiyoruz. Dikkat ederseniz bugünkü katılımcıların büyük bir çoğunluğu da çocuklarımızdı. Bizler atalarımızdan aldığımız bu sporu yeni nesillere öğretmek ve bu sporun yaşatılması için çalışıyoruz. Sultangazi bu sporun merkezi olacak diye düşünüyorum" dedi.