SÜPER LİG HEDEFİNE ‘ALTIN’ ADIMLARLA

SÜPER LİG HEDEFİNE ‘ALTIN’ ADIMLARLA

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, süper lig hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye çalıştıklarını söyledi.
PTT 1. Lig’in 18. haftasında deplasmanda karşılaştığı Giresunspor’u 4-0 mağlup eden Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nda sahasında Çarşamba günü karşılaşacağı Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarına başladı. Nuri Asan Tesisleri’nde yapılan idman öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, “İlk devreyi Denizli galibiyetiyle kapatmıştık. Ligin 2. yarısının ilk maçıydı. Giresun’a 3 puan için gitmiştik. Giresunspor’u iyi bir analiz ettik. Futbolcularımızla birlikte 1 hafta boyunca masaya yatırdık. Hem görsel hem teori hem pratik olarak değerlendirdik. Şükürler olsun ki futbolcularım bütün verdiklerimizi sağlıklı bir şekilde sahaya yansıttılar. O yönden çok mutluyuz. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
“GEÇEN SENİ Kİ TARAFTARIMIZI ARIYORUZ”
Yönetimin kendilerine verdiği öz güvenin performanslarını sahada üst düzeye taşıdığını ifade eden Altın, “Arkadaşlarımızla birlikte kendimize bir hedef koyduk. Her maçtan sonra bir seri yakalayalım istiyoruz. Artık bu seriyi yakaladık gibi geliyor. İçeride bir Alanya maçımız var. O Alanya maçını da artık hem futbol adına hem de netice adına kazanmak istiyoruz. Tabi ki burada taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Artık burada topu taraftarlarıma atmak istiyorum. Ben her zaman her platformda dile getiriyorum. Benim iç sahada taraftarlarıyla bütünleşen, taraftarlarıyla coşan bir takımımız var. Geçen seni ki taraftarımızı arıyoruz. Ancak Giresun’da şunu gördüm: ‘Artık yanınızdayız’ mesajını aldık taraftardan. Onlara teşekkür ediyorum. Muhteşem bir tezahüratla bizi coşturdular. Biz de onları mutlu etmek adına futbolcularım elinden gelen her şeyi sahaya yansıttı. Hep amacımız şuydu: Buraya gelen taraftarlarımızla birlikte 160 km yolu mutlu bir şekilde döndük” diye konuştu.
“İNŞALLAH TURU GEÇEN TARAF BİZ OLURUZ”
“Bizim hedefimiz belli. Hedefimize emin adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz” diyen teknik patron Altın, “Çarşamba günü kupa maçımız var. Hiç ümit etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Ben kupa maçını özellikle gruplara kalıp oynamayan ve genç arkadaşlarımıza öz güven olsun, maç tempoları üst seviyeye çıkarsınlar diye bizim açımızdan olumlu geçti. Ama şans doğdu. Bu şansı da değerlendirmek istiyoruz. Arkadaşlarımızla çıkıp turu geçmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnşallah turu geçen taraf biz oluruz” şeklinde konuştu.
“OLUMSUZ TEZAHÜRATLARDAN VAZGEÇELİM”
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nda, Samsunspor’un Mersin İdmanyurdu ile oynanacağı maç öncesi taraftarların duyarlı olmasını isteyen Erhan Altın, “Kaybeden kimse olmaz. Ben buradan taraftarlarıma duyarlı olmalarını istiyorum. Çünkü önümüzde bir lig maçımız var. Önemli bir lig maçımız var. Eğer ceza alırsak çok üzülürüm. Kaybeden biz oluruz. Hem manevi hem de maddi. Maddiyatı bir yere bırakıyorum. Manevi olarak çok üzülürüm. Çünkü taraftarımıza ihtiyacımız var. Taraftarımız da onun bilincindedir. Geriye dönüp bakmayacağız. Önümüze bakacağız. Önümüzde neler yapabiliriz onun hesabını yapacağız. Ben taraftarımdan sadece futbolcularını, takımını pozitif bir şekilde desteklemelerini istiyorum. Kazanırsak onların sayesinde kazanacağız. Ben buradan onlara sesleniyorum. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Önümüze bakalım çünkü her takım şunu şöyle bilelim: Ne olursa olsun her takım Türkiye’de, bizim ülkemizde, bizim bayrağımızda, bizim topraklarımızda yaşayan arkadaşlarımız. Bu konudaki olumsuz tezahüratlardan lütfen vazgeçelim” dedi.
“GALİBİYETİ KORUMA PSİKOLOJİSİNDEN TAKIMLAR HEP GERİYE ÇEKİLİYOR”
Ligde herkesin herkesi yenebileceğini dile getiren Altın, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun herkes bilincinde olsun. Sadece o hafta gününde olan maçı kazanmak isteyen, tempoyu pozisyonları sahada bulan kişiler maçı kazanıyor. Ama ne kadar istiyorsan iste, ne kadar pozisyon üretiyorsan üret bazen olmuyor. Olmayınca rakip geliyor, bir kontra atakla gölü atıyor ve maçı alıp götürüyor. Bu da futbolun içinde var. Bir kere kafalarda ’Erhan hoca takımı çok geride oynatıyor’ olgusu var. Futbolda böyle bir şey yok. Bu Erhan hoca olabilir, Erkan hoca olabilir, herhangi hoca olabilir. Bizim futbolumuzun yarayan bir kanası var. Galibiyeti koruma psikolojisinden takımlar hep geriye çekiliyor. Bu teknik adamlardan kaynaklanan bir olay değil, futbolcularımızın içgüdüsüdür. Futbolcularımız da istemiyor böyle bir şeyi ama futbolda maalesef böyle bir olay var.”