"Sürpriz yumurta"da Bonzai

"Sürpriz yumurta"da Bonzai

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri  geçtiğimiz hafta peş peşe 2 gün içerisinde Bonzai satıcılarına yönelik düzenlediği  4 ayrı operasyon da  43 kilo Hint keneviri, 5 kilo 300 gram eroin, 1 kilo 350 gram esrar, 7 kilo 834 gram Bonzai, 600 gram sentetik cannabinoid, 5 bin 390 adet ecstacy hap ele geçirdi. Baskınlarda biri yabancı uyruklu 8 şüpheli şahıs uyuşturucu satma suçlamasıyla gözaltına alındı.
Küçükçekmece, Eyüp ve Kartal'da düzenlenen operasyonlar ele geçirilen 600 gram 'sentetik cannabinoid'den 600 kilo Bonzai yapılabileceği açıklanırken, baskınlarda ele geçirilen en dikkat çekici uyuşturucu ise Küçükçekmece'de ele geçirildi. 
Dünyaca ünlü çikolata firmasına ait "Süpriz yumurta" içerisindeki "bonzai" polisi bile şaşırttı. Çikolata ambalajların açtıktan sonra, oyuncakları çıkaran ve daha sonra uyuşturucu yerleştirdiği belirlenen çetenin, bu yöntemi, polisi atlatmak için kullandığı öğrenildi.
Gözaltına alınan ve Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 8 sokak satıcının 8 ide tutuklanarak cezaevine kondu.