Suudi Başsavcı konsolosluk binasında!

Suudi Başsavcı konsolosluk binasında!

Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el Muceb, dün Çağlayan Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüştü. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren  görüşmede yoğun güvenlik önlemleri alınmış ve basın mensuplarının protokol kapısında görüntü alınmasına müsaade edilmemişti.

Dün Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşen başsavcı, bugün yeniden Çağlayan Adliyesi'ne giderek Fidan ile ikinci kez görüştü. Başsavcı, incelemek yapmak üzere konsolosluk binasına geldi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek protokol kapısından içeri giren Suud el-Ma'cib ve beraberindeki heyet, Başsavcılık makamına geçti. Başsavcının giriş yaptığı A kapısı önüne adliye mensupları alınmazken, görüntü çekimine de izin verilmedi.

Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb, kaldığı otelden çıkarak saat 11.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gitti. Suud Muceb burada yaklaşık 1 saat kaldı. Savcı Suud Muceb daha sonra Levent'teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na geçti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İpe un sermenin anlamı yok, bu iş çözülmeli. Kaşıkçı cinayetini ortada bırakmayız. Bunun altında birilerini koruma oyunu var" ifadelerini kullandı.

SAAT 11:00’DE ADLİYEYE GELDİ

Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız’ın haberine göre, Suudi Başsavcı soruşturmaya ilişkin bilgi alışverişinde bulunmak bugün ikinci kez İstanbul Adliyesine geldi El Muceb ve yanındaki heyet saat 11:00 sıralarında adliyenin protokol kapısından giriş yaparak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın makamına geçti.

İKİ HEYET BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

İkinci görüşmede de Başsavcı vekili Hasan Yılmaz ile soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı İsmet Bozkurt’un da yer aldı. İki başsavcı ve heyetinin görüşmesi yaklaşık 50 dakika sürdü. Heyetin görüşmede karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Daha sonra Suudi Başsavcı El Muceb, heyeti ile birlikte soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ayrıldı.