Tarihi Taş Mektebi’nin Geleceği Tartışılıyor

Tarihi Taş Mektebi’nin Geleceği Tartışılıyor

Mudanya'nın Trilye Köyü'ndeki Tarihi Taş Mektebi’nin geleceği yapılan toplantıda masaya yatırıldı.
Mudanya Belediyesi’nin girişimleriyle Ayvalık Cunda Harvard Yaz Okulu'nun öğretim üyeleri Prof. Dr. Evangelia Balta, Prof. Dr. Yorgos Dedes, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Türkyılmaz ve diğer katılımcılarla birlikte Tarihi Taş Mektep'in onarım sonrası ne amaçla kullanılacağı tartışıldı. Tarihi Taş Mektep'in restorasyonu ile ilgili projelerin bundan önceki yönetim tarafından hazırlanmış olmasına karşın herhangi bir adım atılmadığını ifade eden Türkyılmaz, son haliyle birlikte restore edilmesine yönelik Bursa Valiliği'ne 5 milyon liralık keşif bedeli sunduklarını söyledi.
“MUDANYA, KABUĞUNU KIRMAK İSTİYOR”
Yapılan toplantının kısa bir değerlendirmesini yapan Başkan Türkyılmaz, " Mudanya’nın kabuğunu kırarak dışa açılımını sağlamak ve tanınmışlığını arttırmak istiyoruz. Mudanya ve bölgemizde ki tarihi değerleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu değerlerin ayağa kaldırılması için yerli yabancı değerli üniversite hocalarımızın katkılarının olması çok önemli” diye konuştu.
Tirilye’nin tarihi açıdan çok önemli bir yer olduğunu ifade eden Prof. Dr. Evangelia Balta ve Prof. Dr. Yorgos Dedes, dünyanın bu tarihi değerleri daha iyi tanıması açısından önemli çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen bu önemli toplantıya katılmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Prof.Dr. Yorgos Dedes, “Tirilye’deki tarihi eserleri tekrara ayağa kaldırmak yöre haklı için çok önemli. Bu konuda hem Türk uzmanlar, hem de Yunanistan'daki yapı uzmanlarının bir araya gelmesi önemli bir konudur. Bu konuya yardımımız dokunabilirse ne mutlu bize" dedi.