Tarık Çamdal'dan iddialı sözler!

Tarık Çamdal'dan iddialı sözler!

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde İzlanda ile 9 Eylül'de deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını İskoçya'da sürdürüyor. St. Andrew's Üniversitesi tesislerindeki idmandan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli oyuncu Tarık Çamdal, takımın motivasyon ve moralinin çok iyi olduğunu söyledi.

Danimarka'yı 2-1 yendikleri hazırlık maçını değerlendiren Çamdal, "Çok iyi bir maçtı. İlk yarıda istediklerimizi ortaya koyamadık ama ikinci yarıda olumlu futbolumuzu ve enerjimizi ortaya koyduk ve kazandık" ifadesini kullandı.

Çamdal, 2016 Avrupa Şampiyonası yolunda çıkacakları ilk maçta karşılaşacakları İzlanda'nın sert futbol oynayan ve çok koşan bir ekip olduğuna dikkati çekerek "Biz de çok iyi bir takımız, kendimize çok güveniyoruz. İstediklerimiz sahaya yansıtırsak, ortaya koyarsak, galip geleceğimizden hiç şüphemiz yok" diye konuştu. Uluslararası organizasyonlarda yer almanın takımı motive edip etmediğinin sorulması üzerine Çamdal, şöyle devam etti: "Böyle organizasyonlara ülke olarak tabii ki katılmak istiyoruz. Hem futbolcular hem de ülkemiz için çok önemli. 2016 Avrupa Şampiyonası hedefimiz, katılmak istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz, çalışıyoruz. Dünya Kupası'na gidemedik ve çok üzüldük. İyi bir takımız, iyi bir hocamız var. Hedefimiz 2016."

Galatasaray'a transfer olduğu için mutlu olduğunu ancak şu an sadece milli takıma odaklandığını söyleyen genç savunma oyuncusu, her iki bek pozisyonunda da kendini emin ve rahat hissettiğini belirtti. Çamdal, "İlk zamanlarda sağ bekte oynamayı daha çok tercih ediyordum ancak geçen sene neredeyse sadece sol bekte oynadım. Hoca şans verirse her iki bekte de oynarım" dedi. Milli takıma düzenli olarak çağrılmasının performansı üzerindeki etkisi sorulan Çamdal, "Milli takımın bir parçası olmak her futbolcunun bir hayalidir. Tabii ki milli takıma davet edilmekten çok mutluyum. Hocama teşekkür ediyorum. Benim performansım böyle devam ederse uzun yıllar milli formamız altında oynamak istiyorum" yanıtını verdi.