Taşıyıcı anne çocuğunu kaçırdı!

Taşıyıcı anne çocuğunu kaçırdı!

Kürtaj skandalıyla sarsılan KKTC yeni bir bebek skandalıyla çalkalanıyor. 21 Ekim Cuma akşamı saat 19.00 sıralarında KKTC güvenlik güçleri Güvercinlik Askeri Bölgesi’nde kucağında bebeğiyle sınırı geçmeye çalışan bir kadın yakaladı. Başlatılan operasyon sonucunda kadına yardım eden 4 Rum Vatandaşı da gözaltına alındı. Yapılan araştırmada yakalanan kadının Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia olduğu öğrenildi. Bezpiatalia’nın kucağındaki 17 aylık bebeğin taşıyıcı annesi olduğu ve yaklaşık 10 ay önce çocuğu Rusya’daki ailesinden kaçırdığı öğrenildi. 
‘INTERPOL BEBEĞİ ARIYOR’
Lefkoşa’da görülen duruşmaya bebeğin babasının Rus avukatı ile KKTC Barosu’ndan avukatlar Münir Akil ve Güner Göktuğ katıldı. Avukat Münir Akil mahkemede, “Svetlana Bezpiatalia’nın askeri yasak bölgeden çocukla geçiş yapmasının nedeni çocuğun kaçırılmasıdır. Çocuk, Interpol tarafından aranıyor. Rum tarafında da Svetlana Bezpiatalia hakkında yakalanma emri çıkarıldı” dedi. Svetlana Bezpiatalia ile kendisine yardımcı olan Nicolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou hakkında tutuklama kararı verildi.  
POLİS, FOTOĞRAFLARI SİLDİRDİ
Mahkemenin çocuğunu kaçırılma ihtimaline karşılık olağanüstü güvenlik önlemi aldığı duruşmada iki Rus’un anne ve bebeğin fotoğraflarını çektiğini fark eden polis görüntüleri sildirdi. Duruşmadan önce ses kayıt cihazını açtıkları fark edilen iki Rus’un cihazları da dışarı çıkarıldı. Svetlana Bezpiatalia ve bebeği Gazimağusa’daki bir otelde polis gözetimi altında tutuluyor.  
‘EVLİLİK DIŞI İLİŞKİDEN OLDU’
Svetlana Bezpiatalia’nın KKTC polisine evli olan baba ile evlilik dışı çocuk yaptıkları ve babanın eşiyle birlikte çocuğunu almak istediği için kaçtığı yönünde ifade verdiği öğrenildi. Avukat Güner Göktuğ şöyle konuştu: Yakalanan kadın taşıyıcı anne. Rusya’daki gerçek anneden çocuğu kaçırarak Rum tarafına getirmiş. Interpol’un aradığına dair belge var. Tahminimce Rum tarafında Interpol devreye girince KKTC’ye kaçtı. KKTC tanınmadığı için Interpol’le direkt ilişkisi yok. bugünaskeri mahkeme’de askeri bölge ve sınırı ihlalden yargılanacaklar. Muhtemelen KKTC’de yasal olarak bulunma hakları olmadığı için Rum tarafı ya da Türkiye’ye sınır dışı edilecekler. O zaman Interpol’ün devreye gireceğini düşünüyoruz.