Tatvan, İzmir’de Tanıtılıyor

Tatvan, İzmir’de Tanıtılıyor

Bitlis’in Tatvan ilçesi; 67 ülke ve 43 ilin katılımıyla İzmir’de yapılan 83. Uluslararası İzmir Enternasyonal Fuarı’nda tanıtılıyor.
Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile ilçede bulunan firmalarla birlikte fuara tam kadro katılan Tatvan ekibi, 10 gün devam edecek olan Türkiye’nin ilk uluslar arası tanıtım fuarında ilçenin mutfağını, yöresel ürünlerini, tarihini, güzelliklerini, ticaretini, yöresel oyunlarını ve daha bilinmeyen birçok yönünü tanıtıyor. Etrafı Tatvan’ın dört mevsimlik resmilerinden oluşan doğa güzellikleriyle süslenen stantta misafirlerini ağırlayan doğunun şirin kenti Tatvan, 7 Eylül Pazar gününe kadar İzmir’de misafirlerini ağırlayacak. İzmir’de Tatvan’ın tanıtımı için kelimenin tam anlamıyla bir tanıtım seferberliği başlatan Tatvan, dünya genelinden 67 ülke ve birçok ilden katılımın olduğu uluslar arası fuarda Tatvan’ı her yönüyle tanıtmak için tam kadro çalışıp, ülke sınırlarını da aşıp Tatvan’ı tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Başta İzmir ve çevre illerde yaşayan Tatvan ve Bitlislerin yoğun ilgi gösterdiği Tatvan standına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da ziyarette bulundu.
Ekip olarak Tatvan’ı gerek ulusal ve gerekse uluslar arası fuarlarda en iyi şekilde tanıtmak için seferberlik ilan ettiklerini belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, fuarlar sayesinde yapılan tanıtımlarda ilçenin her yönüyle tanıtıldığını söyledi. Tatvan’ın doğudaki iller arasında parmakla gösterilen ender, huzurlu, şirin ve turistik ilçelerden biri olduğunu ifade eden Kaymakam Erkan, İzmir fuarı sayesinde bu yıl fuara katılan 67 ülkeye, 43 ile ve yine bu ülke ve illerden fuara katılan 829’u yerli, 303’ü yabancı olmak üzere toplam bin 132 firmaya Tatvan’ı tanıttıklarını belirtti. Tatvan standında Tatvan’ın sanatını, kültürünü, mutfağını, insanını, ticaretini ve daha bilinmeyen diğer birçok yönünü tanıtmaya devam ettiklerinin kaydeden Erkan, “Tanıtım için bu tür uluslar arası fuarlar büyük bir şans ve artı değerdir. Bizde bu vesile ile Tatvan olarak bu tür tanıtım fuarlarına katılarak ilçemizi her yönüyle tanıtıyoruz. Amacımız birçok ülke ve ilden katılımın olduğu bu fuarda ilçemizi her yönüyle tanıtmak ve zaten var olan değerini daha da ileri seviyelere çıkarmaktır. Bunun içinde ekip olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada ilçemizin tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu fuarın ilçemize getirileri üst seviyede olacaktır. Ben 7 Eylül’e kadar devam edecek olan tanıtım fuarındaki standımıza herkesi davet ediyorum” diye konuştu.
Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, Tatvan’ın çok büyük değerlerinin olduğunu ve bu tür ulusal ve uluslar arası fuarlarda da Tatvan’ın bilinmeyen bu değerlerini tüm dünyaya tanıttıklarını belirtti. Fuar sayesinde Tatvan’ın daha çok tanınacağına inandığını ifade eden Başkan Aksoy, “Burada yapılacak olan bu tanıtım sayesinde hem Tatvan hem de Tatvan insanı kazanacaktır” dedi.
“TATVAN BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ”
Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan ise, bölgenin ticaret merkezi konumunda olan Tatvan’ın yakın bir zamanda cazibe merkezi haline geleceğini ve bu tür fuarların ise buna katkı sunacağını ifade etti. Fuarların yeni pazar alanlarına ulaştırılması için önemine de vurgu yapan Başkan Dağdağan, fuarın Tatvan’ın doğası, kültürü, ticareti ve sanayisi ile dışarıda tanıtımının ilçenin gelişim ve değişimine katkısının büyük olacağını kaydederek, “Bundan sonra yapılacak olan bu tür etkinliklerde mümkün olduğunca yer almaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin de, Tatvan standına olan ilgilinin Tatvan’ın ne denli önemli bir ilçe olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekerek, “Güzel Tatvan’ımız her yönüyle güzel, ancak tanıtım eksiliği vardı. Bizde hep birlikte tanıtım fuarına katılarak bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz. İnşallah tanıtım eksikliğini giderdiğimizde ve Tatvan’ı her yönüyle tanıttığımız zaman Tatvan daha çok bilinecek ve daha çok cazibe merkezi haline gelecektir” şeklinde konuştu.