Tavşanlı’dan 302 Kişi Kutsal Topraklara Gidecek

Tavşanlı’dan 302 Kişi Kutsal Topraklara Gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının programı hakkında bilgiler veren Tavşanlı Müftü Vekili Yusuf Şener, bu yıl ki uğurlama programının 11 Eylül Perşembe günü saat 06:00’da SSK Meydanında yapılacağını duyurdu. Tavşanlı’dan bu sene toplam 302 hacı adayı Mekke ve Medine’de Hac farizasını yerine getirecek.
Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Meydanı’ndan dualar ve göz yaşları arasında uğurlanan hacı kafileleri bu yıl SSK Meydanı’ndan uğurlanacak. Tavşanlı Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları nedeniyle hacı adaylarının yakınlarının sıkıntı yaşamaması için SSK Meydanı olarak anılan bölgeyi tercih ettiklerini belirten Tavşanlı Müftü Vekili Yusuf Şener, daha önce belirlenen takvim ışığında uğurlama programının 11 Eylül Perşembe günü saat 06:00’da gerçekleştirileceğini ifade etti.
Türkiye’de 1 milyon 300 bin kişinin kutsal topraklara gitmek için sırada beklediğini hatırlatan Yusuf Şener, 11 Eylül’de uğurlanacak kişilerin çok şanslı olduğunu, yaşadıkları heyecanın ve mutluluğun başkaları tarafından anlaşılmasının zor olacağını vurguladı. Şener, “Mekke ve Medine’ye yolculuklar başladı. Tavşanlımız da 4500 civarında kayıt yaptırarak bekleyen vatandaşlarımız var. Bu yıl 302 kişi kutsal topraklara gidecek. Onlara kolaylıklar diliyorum. İnşallah günahlarından sıyrılarak tertemiz dönecekler. Kütahya’dan 5. kafileyle Tavşanlılı hacı adaylarımız 11 Eylül’de yola çıkacaklar. Zafer Hava Limanı’ndan 10:30’da uçakları kalkacak. Eğer saat değişirse bizim uğurlama törenimizin de saati değişebilir. Böyle bu durumda vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Hacı adaylarımız inşallah 15 Ekim tarihinde evlerine dönecekler. 1 milyon 300 bin kişinin bekliyor olması hacca gidecek adayları çok şanslı bir konuma yükseltiyor. Peygamber efendimiz hac ibadetini yapanlar günaha girmez ise tertemiz olurlar diyor. Bizde bunu temenni ediyor ve dua ediyoruz“ ifadelerini kullandı.
Gazetemiz muhabirinin sorusu üzerine sıra beklerken ölen kişilerin durumu hakkında da bilgiler aktaran müftü vekili Yusuf Şener, “ Genç olsun, yaşlı olsun bu yola gönül koymuş ve niyet etmiş kişilerde rahat olsunlar. Eğer ölüm bize hak olursa ne olur? diye düşünenler varsa niyetleri de halis ise bu ibadeti yapmış gibi olurlar. En azından biz böyle olmasını umut ediyoruz. Tabii ki en iyisini Allah bilir“ dedi.(İÖ-EFE)